Search
Филтрирай по...

Еднократна инжекция от костен мозък се бори с болките в гърба

Медицината все по-често прибягва до използването на костен мозък, тъй като той благоприятства състоянието на тъканите. Съвсем наскоро обаче, лекари от Мисури откриха още едно предназначение на костния мозък. В новото си проучване те твърдят, че еднократната инжекция от костен мозък, приложена директно в гръбначния стълб, е в състояние да премахне неприятните болки в гърба.

Според лекарите от „Columbia Interventional Pain Center” в Мисури, костно-мозъчната течност, инжектирана директно в лумбалните дискове, може да окаже изключително въздействие, туширайки дискомфорта в областта на гърба.

Специалистите включили в изследването си 22 души, всеки от които имал болки в гърба през последните няколко години. Резултатите от експеримента били окуражаващи – според значителна част от пациентите, лечението с костен мозък е допринесло за абсолютното им възстановяване. Други пък споделили, че усещат подобрение, макар и не цялостно.

Провеждащите изследването пък забелязали, че след поставянето на еднократната инжекция от костен мозък, при нито един от участниците в експеримента не са настъпили усложнения, нито пък болките са се засилили.

Предполага се, че за в бъдеще, инжекциите с костен мозък могат да се окажат напълно ефикасно средство срещу дегенерацията на междупрешления диск и болките в гърба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top