Естрогенна доминантност

Хормоналният баланс е ключов фактор за правилното функциониране на всички органи и системи в тялото. Той е от огромно значение за репродуктивните способности, растежа и развитието, емоционалното състояние, съня, телесното тегло и метабомизма, и др.

Неправилната хормонална продукция е в основата на редица неприятни симптоми като ПМС, репродуктивни проблеми, акне, косопад, затлъстяване, упорита умора и лошо настроение, безпокойство, понижено либидо, тежка менопауза и др.

Кой е най-често разпространеният хормонален дисбаланс? Това е нарушеният баланс между естроген и прогестерон - основни полови хормони, участващи в редица биологични функции. Дисбалансът между естроген и прогестерон е състояние, известно като естрогенова доминантност и се изразява в нормално или повишено количество произведен естроген, за сметка на прогестерона. Дори жени с ниски нива на естроген могат да имат симптоми на естрогенова доминантност, в случай че в тялото им не се синтезира достатъчно прогестерон.

Симптоми на естрогенова доминантност:

-Задържане на течности, подуване и болезненост в гърдите

-Намалено сексуално желание

-Нередовна менструация, ПМС

-Фиброцистозни гърди, кисти на яйчниците, проблеми със забременяването

- Депресивни епизоди, главоболие, безпокойство

- Хормонално акне и други кожни проблеми, косопад

-Липса на енергия, отслабване на паметта и концентрацията

-Повишено тегло, особено в областта на корема, ханша, бедрата и др.

Естро факторс: природен продукт за бързо, безопасно и трайно възстановяване на хормоналния баланс при жените! Естро Факторс е източник на ефикасна комбинация от растителни екстракти в подкрепа на женското репродуктивно здраве и нормален хормонален синтез. Притежава естрогенопонижаващо и регулиращо нивата на женските полови хормони действие.

Естро факторс съдържа индол-3-карбинол (I3C), екстракт от броколи, екстракт от семена на млечен бодил, екстракт от розмарин и калциев Д-глюкарат. Тази комбинация безотказно противодейства при нередовен менструален цикъл, симптоми на предменструалния синдром (ПМС) и други състояния на организма, настъпили в резултат от доминантния естроген.

Индол-3-карбинол  (I3C). Природен фитохимикал, интензивно изследван в последните години поради уникалните си фармакологични ефекти. В по-значителни количества се съдържа в зеленчуците от сем. Кръстоцветни – броколи, зеле, карфиол и брюкселско зеле. Благоприятно повлиява естрогенния метаболизъм, като засилва отделянето на излишния естроген с урината. Това става, като в киселата среда на стомашния сок I3C се превръща в кондензационни индолови метаболити, най-активният от които е 3,3`-дииндолил-метан (DIM). DIM активира един цитоплазмен протеин, наречен арил въглеводороден рецептор (AhR), като го вкарва в клетъчното ядро. Там така образуваният комплекс стимулира процеса на пренасяне на генетична информация от ДНК върху РНК на група гени, които насочват метаболизма на 17-бета-естрадиола към  безопасния метаболит 2-хидроксиестрон (водноразтворим, лесно се изхвърля от организма с урината), вместо към силно естрогенния и потенциално канцерогенен 16-алфа-хидроксиестрон. Подпомага работата на черния дроб при неутрализиране на излишния естроген и естрогеноактивни субстанции в него.

Прах от броколи, стандартизиран до 0.1% сулфорафан. Сулфорафанът е биоактивно вещество от групата на изотиоцианатите, които са сярасъдържащи органични съединения. Има антиоксидантно и кардиопротективно действие. Блокира някои канцероген-активиращи ензими в черния дроб. Понижава оксидативния стрес в клетките, причинен от излишния естроген.

Екстракт от листа на розмарин (Rosmarinus officinalis), стандартизиран до 6% карнозинова киселина. Притежава антиоксидантно, антимикробно и хемопротективно действие срещу редица потенциални канцерогени от околната среда. Според изследванията намиращите се в този екстракт розмаринова и карнозинова киселини повлияват благоприятно метаболизма на естрадиола и естрона, като ги насочват към безопасния 2-хидроксиестронов път на детоксикация в тъканта на млечната жлеза.

Калциев D-глюкарат. Калциева сол на природната глюкарова киселина, която е родствена на глюкозата и се среща в много видове плодове и зеленчуци, например броколи, зеле, ябълки, портокали и грейпфрути, и др. Когато попадне в стомашно-чревния тракт, съединението се разпада до калциеви йони и биоактивния D-глюкаро-1,4-лактон. Калциевите йони се свързват с намиращите се там излишни естроген и естрогеноподобни токсини и ги извежда от организма, като така предотвратява реабсорбцията им в кръвния ток. D-глюкаро-1,4-лактонът потиска ензима бета-глюкуронидаза и така помага за изхвърлянето на естрогеноподобните токсини от организма.

Екстракт от семената на млечен бодил (Sylibum marianum), стандартизиран до 60% силимарин. Утвърдено в медицинската практика средство за детоксикация на черния дроб. Стабилизира мембраните на чернодробните клетки и оказва антиоксидантно, холестеролопонижаващо (LDL) и противовъзпалително действие. Придава на комбинирания продукт Eстро Факторс завършен вид със свойството си да предпазва черния дроб, който елиминира опасните за женския организъм  хормонално активни токсини.

Защо да се доверите на Естро Факторс?

Защото Естро Факторс е природен аналог на конвенционалната хормонозаместителна терапия, която използва синтетични хормони. За разлика от синтетичните хормони, съставките в Естро Факторс не крият рискове за здравето. Макар изцяло натурален, Естро Факторс е достатъчно мощен, за да въстанови напълно баланса в производството на естроген и прогестерон.

Ползи от приема на Естро Факторс:

-Насърчава здравето на женските репродуктивни органи, включително гръдната тъкан и здравословното развитие на клетките в млечната жлеза.

-Нормализира менструалния цикъл и тушира симптомите на чувствителност и болезненост в гърдите, главоболие, болки в корема, и др.

-Подпомага освобождаването на тялото от излишните мазнини и действа в посока нормализиране на теглото.

-Противодейства на задръжката на вода и подуването.

-Благоприятства нервно-психичния статус и допринася за постигане на психо-емоционален баланс.Съчетаното действие на съставките на Естро Факторс превръща  този натурален продукт в един надежден профилактичен избор за женския организъм в репродуктивна възраст.

Не съдържа глутен,  пшеница,  млечни продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба,  миди , животиснки продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти, подсладители! Прием: по 2 капсули 2 пъти дневно.

Производител: Natural Factors, Canada. Вносител: Гео Нутришън ЕООД. За контакти: 02/9530583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари (23)

  • ваня
  • 2016-08-04 21:44:48
  Здравейте! Кой продукт може да помогне при завишени стойности на ФСХ което говори за изчерпан яйчников резерв? Благодаря!
  • д-р Аелита Петрова
  • 2016-08-09 16:21:16
  Здравейте, Подходящ е Бял равнец – 3 пъти по 2 капсули с храната, 3 месеца. Д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Иванова
  • 2017-01-03 21:20:13
  Здравейте! Аз съм с хормоно зависим рак на маточната шийка и съм оперирана в началото на 9месец от бременността (ракът е открит в 8м.) Критическата която карам за съжаление е много тежка...Имам всички симптоми а топлите вълни са почти постоянно да не говорим за килограми :/ Въпросът ми е: Мога ли да го приемам? Аз не пия нищо.Казано ми е без естрогени и толкова. Благодаря ви.
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-01-05 16:16:12
  Здравейте, Този продукт не е тестван за дългосрочен ефект при хормонозависими тумори и макар да не е сигурно, има вероятност при продължителна употреба, след време, да окаже неблагоприятен ефект върху заболяването Ви. Както знаете, някои от хранителните добавки с хормоноподобен ефект са противопоказани при такива заболявания. Подходящо е Масло от вечерна иглика, а за метаболитния синдром – Брилиант лук отслабване; Канела, магнезий и биотин; Хром 200 мкг . Здравословно хранене с правилен режим на хранене. Упражнения за отслабване – физически и релаксиращи. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Даниела Гоцева
  • 2017-01-06 14:56:44
  Здравейте! Препоръчва ли се Естро факторс в климакса?
  • Нанета Митова
  • 2017-01-07 18:32:03
  Здравейте!Имам Хашимото,Розацея,теглото ми е с 10кг.над нормата,пулсът ми е почти винаги ускорен около 90-95.Кръвното ми е 110/80,рядко го вдигам на 139/92,чувствам се най-добре с кръвно 100/70.От близо два месеца нямам месечен цикъл.Лекарствата които приемам ежедневно са:Еутирокс сутрин 1/2 от 25мг.,Беталок ЗОК сутрин и вечер 1 табл. от 50мг.,Деанксит 1 табл.,Седорелакс 1табл.Сега заради грипната епидемия приемам по схема Авирон Рапид,за профилактика.Най-много ме претеснявят пъпчиците и червинината по лицето.Какво бихте ме посъветвали да приемам.Може ли отговорът Ви,да ми бъде изпратен на имейл адреса.
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-01-12 16:33:44
  Здравейте, Отговорихме Ви по имейл. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-01-09 11:39:29
  Здравейте, Да, препоръчва се. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Румяна
  • 2017-01-07 16:32:51
  Може ли да се ползва при следната ситуация: премахната ми е матката преди около 16 години. Сега съм на 50 год. От известно време имам топли вълни, както и никакво либидо! Може ли да ползвам?
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-01-12 16:31:21
  Здравейте, Признаците на менопауза се дължат на понижените нива на хормоните, вкл. естрогени, в резултат на намаляване на функцията на яйчниците. Естро Факторс е подходящ за профилактика в репродуктивна възраст. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Живка Лакова
  • 2017-01-12 23:05:37
  Здравейте, Интересуваме може ли да се пият когато си в климакс , за да те подържа.Може ли да се пие с години
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-01-20 17:20:54
  Здравейте, Като хранителна добавка, която стимулира функцията на черния дроб, би могла да се приема и в менопауза, но по-подходяща за дълготрайна употреба е Менопауза формула. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Ivelina Simeonova
  • 2017-01-12 05:43:04
  Zdraveite!Bihte li mi kazali dali Estrofaktor e podhodiasht za slucai kato moia-rak na shiikata na matkata.Totalna Histerektomia prez 2013
  • Rosica Apostolova
  • 2017-01-30 10:20:17
  Imam pitane :Moje li da se priema produkta zaedno s antitepresanti.Preporachaha mi vecherna iglika------ koe e po dobre za hormonalen problem ..Blagodarq predvaritelno
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-01-31 16:35:44
  Здравейте, Зависи от проблема. В случая, по-подходящо е маслото от Вечерна иглика. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Милена
  • 2017-01-30 18:21:13
  Здравейте, От 15 години имам кисти на гърдите,които са доста болезнени.Редовно ми се прави пункция,но се появяват отново.Изчезват ли кистите с Естро фактор или само предотвратяват появата на нови?И колко време трябва да се пие,за да има дълготраен ефект?
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-02-01 17:44:53
  Здравейте, При хормонозависими образувания /кисти, тумори/ не се препоръчват добавки с хормоноподобен ефект. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Ася
  • 2017-02-01 19:12:23
  Здравейте!Бих искала да знам как може да заменя приема на Фемостон с Естро факторс? На 42 г. съм и приемам Фемостон от 8 месеца.Благодаря!
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-02-07 17:14:57
  Здравейте, Ако Вашият гинеколог е преценил, че имате показания за прием на Фемостон, възможно е от Естро Факторс да не получите желания ефект. Ако твърдо сте решила да спрете фемостона, трябва да информирате лекаря си. След около десетина дни, в които се очаква тялото да отдели метаболитите на фемостона, може да започнете Естро Факторс 2 по 2. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Елена Петрова
  • 2017-02-03 11:56:29
  Здравейте,искам да ви попитам след като пише,че Estro Factors хапчетата са на билкова основа,мога ли аз да ги пия при положение,че имам аденом на хипофизата и приемам хапче- достинекс.Благодаря и хубав ден!
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-02-07 17:32:38
  Здравейте, Макар че е на билкова основа, продуктът има ефект върху хормоните и не е подходящ във Вашия случай. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Ина Фратева
  • 2019-02-10 16:37:42
  Здравейте, има ли необратимо лечение при розацея?
  • д-р Аелита Петрова
  • 2019-02-13 15:54:01
  Здравейте, Както знаете, за да се прояви заболяването, е необходимо наследствените фактори да се съчетаят с тези на околната среда, при което състоянието се влошава. Това означава, че на практика „необратимо лечение“ не може да има. Дори след пълно овладяване на симптомите, рискът от възобновяване на оплакванията си остава - повече или по-малко, в зависимост от начина и условията на живот.

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Има силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Product added to wishlist
Продуктът е добавен за сравнение

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.