Search
Филтрирай по...

Куркуминът – нов начин за справяне с депресията без лекарства!

Куркума

 

Стандартното лечение на депресията включва лекарства с множество странични ефекти, включително нервна възбудимост, самоубийствени мисли, безсъние, напълняване, сексуална дисфункция. С течение на времето много пациенти спират да се повлияват от лекарствата и са принудени да живеят със своя емоционален дисбаланс.

 

Учените са установили, че специална формула на куркумина с висока биодостъпност се бори с ефектите на депресията. Екип от международно признати учени провежда изследване през 2013 година и установява, че ефективността на куркумина е сходна с тази на стандартните антидепресанти, но без страничните им ефекти. Куркуминът увеличава нивата на невротрансмитерите на щастието – серотонин и допамин. Доброволците в изследването били разделени на 3 групи по 20 човека. Първата приемала по 20 mg  прозак (антидепресант) дневно, втората – 2 пъти по 500 mg куркумин дневно, а третата приемала и двете вещества. Резултатите били отчетени след 2,4 и 6 седмици. Не се наблюдавала съществена разлика в подобрението при трите експериментални групи. Това било първото рандомизирано изследване, което ясно подчертава, че куркуминът може да бъде ефективно и безопасно средство за лечение на депресия.

 

Ефективността на куркумина при депресия може да бъде обяснена чрез следните механизми на действие:

-Куркуминът подпомага неврогенезиса – особено при хората в напреднала възраст прогресивната дисфункция на мозъчните неврони съпътства депресията. Възпалението на невроните допринася и за двете състояния. Продължителният стрес и повишеното ниво на глюкокортикостероиди намалява създаването на нови неврони – неврогенезис. При изследвания върху животни куркуминът подпомага неврогенезиса в дял от мозъка наречен хипокампус.

 

Вижте невероятно мощния екстракт от куркума, единственият, който се усвоява 100% от тялото тук: ТЕРАКУРМИН! Продуктът Теракурмин™ съдържа най-бионаличната форма на куркумин, благодарение на което ефектите върху здравето му са наистина осезаеми и се проявяват бързо във времето. Теракурмин™ осигурява мощна подкрепа за мозъка и нервната система – подпомага фокуса, поддържа паметта и допринася за увеличаване на енергията и жизнения тонус, дори в условия на интензивен стрес!

 

-Куркуминът модулира нивата на невротрансмитерите – инхибира два типа моноаминоксидаза ензими и променя нивата на норепинефрина, допамина и серотонина в мозъка. Това води до подобряване на съня, концентрацията, емоциите, настроението, апетита, паметта и сексуалното поведение.

 

-Куркуминът нхибира възпалението – хроничното възпаление повлиява почти всички пътища за развитие на депресията, включително невротрансмитерния метаболизъм.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top