Search
Филтрирай по...

Екстрактът от куркума – хит сред натуралните продукти за здраве!

Куркумин

Невероятно мощните медицински ефекти на куркумата са известни от хиляди години насам. Тя е широко използвана в природната медицина на Древен Китай и Япония, и е билка №1 в индийската лечебна система Аюрведа. Днес куркумата навлиза все по-активно във фитотерапията на съвременния свят, където също е високо ценена.

Куркума (Curcuma longa L.) принадлежи към сем. Джинджифилови, а употребяваната в медицината дрога е изсушеното, жълтеникаво обагрено коренище. Учените от цял свят, както и много потребители, разчитащи на естествените методи на лечение, издигат куркумата в култ, бидейки убедени, че тя е универсалното природно лекарство срещу всевъзможни заболявания и състояния.

На какво се дължат лекарствените ефекти на куркумата? На куркумина, разбира се! Ярко оранжевият цвят на куркумата е резултат от антиоксидантните съединения в състава й, по-известни като куркуминоиди, като от всички тях куркуминът е най-мощният. Той се откроява с широкоспектърно лечебно въздействие – от поддържане здравето на ставите и на храносмилателната система, до детоксикиране на организма, повишаване на енергията и подобряване на мозъчните функции.

Куркумата е най-ефикасна под формата на високо концентриран екстракт. Най-ценната съставка в куркумата са куркуминоидите и по-конкретно – куркуминът. Клинично доказано е, че куркумата на прах съдържа едва 3% куркумин, което поставя под съмнение лечебните й качества. За сравнение, висококачествените екстракти от куркума съдържат между 90 и 95% куркумин. Това означава, че високо концентрираният екстракт е десетки пъти по-ефективен, отколкото куркумата на прах и че само той може да има медицинско приложение.

Теракурмин™ – най-мощният екстракт от куркума, създаван някога! Теракурмин™ (Theracurmin™) представлява биоактивен екстракт от куркума с висока степен на усвояване. Заради високата си абсорбция, екстрактът е иновативен пробив във фармакологията на куркуминоидите. Тази специална патентована формула осигурява изключително висока бионаличност – около 300 пъти по-висока от тази на обикновения куркумин! Абсорбцията на обикновените куркуминови екстракти е доста слаба, поради което и ефектът им е незначителен. Теракурмин™ е усъвършенствана форма на куркумин, който се усвоява над 300 пъти повече от обикновения куркумин. Това се дължи на специалната технология на производство, която го превръща в най-биодостъпната форма на куркумин на база милиграм към милиграм!

При създаването на Теракурмин™ е използвана патентована технология на дисперсия, с цел получаване на микроскопични частици, разпръснати в колоидна суспензия, благодарение на което разтворимостта на куркумина многократно се увеличава. Размерите на частиците куркумин в Теракурмин™ са повече от 100 пъти по-малки от средния размер на куркумина на прах. Намаленият размер, заедно с подобрената разтворимост във вода прави тази нова формула напълно усвоима и осезаемо ефективна.

За да разберете повече за Теракурмин™, кликнете върху изображението:

Куркума

-Теракурмин™ за здрави стави. Ставите най-често се увреждат в резултат от възпалението. За да облекчат болката и дискомфорта, много хора разчитат на нестероидните противовъзпалителни лекарства. Дългосрочната им употреба обаче, разстройва храносмилателната система и уврежда черния дроб и бъбреците. Стероидите – друг често срещан избор в подобни случаи, също облекчават болката бързо, но същевременно намаляват белите кръвни телца и забавят възстановяването на тъканите. Ползите от Теракурмин™ тук могат да бъдат значителни! Той не проявява страничните ефекти на гореспоменатите лекарства, осезаемо намалява болката и дискомфорта, и насърчава здравословния възпалителен отговор. Теракурмин™ атакува директно причинителя – възпалението, вместо да замаскира болката и другите симптоми.

Теракурмин™ за нормалната имунна функция. Насърчава освобождаването на специфичен антимикробен пептид, известен като кателицидин или CAMP – протеинът, който помага на имунната система да се пребори с различни бактерии, вируси и гъбички. Теракурмин™ допринася за значителното повишаване нивата на кателицидина, който пък от своя страна доказано унищожава широк спектър от бактерии – от такива, свързани с развитието на туберколоза до причиняващите сепсис.

Теракурмин™ за поддържане баланса на холестерола. Тялото възприема холестерола в кръвоносните съдове като чужд нашественик и в резултат задейства своя възпалителен отговор. Ако в тези случаи не се противодейства адекватно, възпалението може да нанесе десетки щети. Теракурмин™ проявява мощен ефект и по отношение на този проблем, и допринася за поддържане нормални нива на холестерола чрез подобряване съотношението между „лош“ и „добър“ холестерол.

Теракурмин™ за красива кожа. Тъй като се отличава с много силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, Теракурмин™ възпрепятства образуването на свободни радикали, отговорни за преждевременното кожно стареене и предпазва кожните клетки от увреждането на UV лъчите. Благодарение на детоксикиращото си действие, екстрактът действа очистващо и освежаващо на кожата.

-Теракурмин™ за здрава храносмилателна система. Куркуминовият екстракт в Теракурмин™ може да бъде полезен при храносмилателни смущения, като синдром на раздразнените черва, диария, запек, болест на Крон и др. Теракурмин™ насърчава здравословния възпалителен отговор в червата, подпомагайки производството на стомашна киселина и ензими. Той е чудесна алтернатива на много от лекарствата срещу стомашни разстройства. В допълнение, насърчава доброто храносмилане и ускоряването на метаболизма, поради което може да се използва и от хора с наднормено тегло.

Теракурмин™ – нов начин за справяне с депресията без лекарства. Стандартното лечение на депресията включва лекарства с множество странични ефекти като нервна възбудимост, самоубийствени мисли, безсъние, напълняване, сексуална дисфункция. С течение на времето много пациенти спират да се повлияват от лекарствата и са принудени да живеят със своя емоционален дисбаланс. Има множество изследвания за антидепресивния ефект на куркумина – той повлиява положително поведенческите, биохимичните и неврохимичните ефекти на депресията. Куркуминът има толкова мощно антидепресивно действие, че може да помогне за намаляване на предписаната доза антидепресанти.

Теракурмин™ може да неутрализира промените в мозъка, предизвикани от хроничния стрес и да стимулира образуването на нови мозъчни клетки и техните връзки – съществени процеси, които предотвратяват или облекчават основните симптоми при депресия. Теракурмин™ допринася за намаляване възбудимостта и подобряване подвижността след остър стрес, включително липса на сън, стресиращи събития и др.

Теракурмин™ за намаляване на вредните ефекти на алкохола. Глутатионът е най-важният и най-мощният антиоксидант, който се произвежда от черния дроб. Дефицитът на глутатион може да има тежки последствия за здравето, а прекомерният прием на алкохол значително понижава синтеза на глутатион, в резултат от което алкохолът остава да циркулира в организма под формата на ацеталдехид. Ацеталдехидът е десетки пъти по-токсичен от алкохола. Теракурмин™ подпомага детоксикационните процеси в черния дроб и редуцира нивата на ацеталдехид в кръвта.

Теракурмин™ има силно изразени противовъзпалителни, антивирусни, антибактериални, противогъбични и противоракови свойства. Благодарение на това, Теракурмин™ понижава нивата на хронично възпаление в тялото и по този начин ограничава риска от развитие на множество заболявания.

Теракурмин™ е с много по-висока бионаличност в сравнение с голяма част от конкурентните продукти!

-Това е продуктът с най-много двойно-слепи клинични проучвания сред всички брандове куркумин!

-Всяка 30-милиграмова капсула Теракурмин™ е еквивалентна на 8100 мг куркумин, което при средното съдържание от 2-3% в стритата на прах растителна дрога, се равнява на около 320 грама куркума – нереалистично високо количество за всекидневен прием с диетата!

Екстрактът от куркума в Теракурмин™ е патентован от японската компания Theravalues Corporation, която работи само с чисти суровини от най-висок клас!

Теракурмин™ е оригинален канадски продукт на компания Natural Factors. Вносител: Гео Нутришън ЕООД.

За контакти: www.revita.bg; Тел.: 02/9530583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top