×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Ползите от бромелинаБромелинът (бромелайн) е протеолитичен (който храносмила протеините) ензимен комплекс, който се съдържа в плода и в още по-висока концентрация в стеблото на ананаса. Способен е да хидролизира или да разпада широк набор от типове протеини в киселинна и алкална среда. За първи път изолиран през късния 19 век, бромелинът играе ключова роля при храносмилането, но може би с най-голяма значимост са свойствата му при зарастването на рани и при превенция от заболявания и раздразнения.

 

Какво прави бромелинът?

Накратко, бромелинът води до разпад на протеините. Това е особено положително качество, защото протеините, които приемаме с храната, се рушат от естествено съдържащите се ензими. Като протеолитичен ензим той участва в собствения храносмилателен механизъм на тялото за намаляване на големите сложни протеинови молекули до малки пептидни единици или отделни аминокиселини. Тези по-малки компоненти са жизненоважни за собственото образуване на мускули, невротрансмитери и други молекули на базата на протеини, които тялото произвежда. Много от ползите на бромелина са на основата на абсорбцията на целия ензим в тънкото черво, чрез тази абсорбция се постига системичен ефект като намаляване на зачервяването.

 

Ползите за здравето от бромелина

Традиционно в Северна Америка използват ананас за облекчаване на храносмилателно разстройство и раздразнение. Тук са изброени и някои други от невероятните здравословни ползи на бромелина от ананас, така както и изследванията, които доказват ползите от бромелина.

 

1.Подуване и зачервяване

Бромелинът е познат в Европа като ефективно средство при подуване след хирургична намеса. Изследванията показват, че бромелинът може да намали подуването, натъртването, да ускори времето за заздравяване и да намали дискомфорта при хора, претърпели хирургична процедура. Двойно сляпо изследване при 150 жени, които са били подложени на епизиотомия (оперативно срязване на перинеума по време на раждане), ракрива, че при жените, които приемали големи количества бромелин перорално за период от 3 дни, като се започва 4 часа след раждането, се установява значително намаляване на подуването и дискомфорта. При 90%  от жените, които приемали хранителни добавки с бромелин, е установено отлично възстановяване, в сравнение с 44% от жените в плацебо групата.

 

2. Дискомфорт на синусите

Бромелинът е една от най-популярните хранителни добавки в Европа, където се използва като средство при дискомфорт на синусите. Някои изследвания показват, че бромелинът е ефективен за облекчаване на дискомфорта и подуването.

 

3. За външно приложение при изгаряния

Благодарение на своите полезни свойства, бромелинът се изследва за външно прилагане при изгаряния. Скорошни лабораторни изследвания върху животни показват, че спомага за излющването на мъртвата тъкан при изгаряния трета степен. Други изследвания показват ефективно външно приложение при хора с втора и трета степен на изгаряне.

 

4. Ухапвания и ожилвания от насекоми

Бромелинът може да се използва външно за облекчаване на подуването и дискомфорта при ухапване и ожилване от насекоми.

 

5. Облекчава подуването при спортни травми

Изследванията показват, че бромелинът може да ускори времето за заздравяване след физическа или спортна травма. Приемането му се свързва с облекчаване на подуването при навяхване, разтягане, натъртване и други леки мускулни травми.

 

6. Остеоартрит

Бромелинът спомага за облекчаване на лек дискомфорт при остеоартрит. Всъщност, той често присъства в повечето хранителни добавки за облекчаване на болезнени стави и мускули.

 

7. Варикозни вени и хемороиди

Този ензим се използва от алтернативната медицина за благоприятстване на сърдечносъдовото здраве, при хемороиди и други венозни проблеми.

 

8. Синузит

Има няколко изследвания, които установяват, че бромелинът може да спомогне за намаляване на кашлицата и мукуса при синузит, както и за намаляване на подуването и зачервяването при сенна хрема. В Германия бромелинът е одобрен за облекчаване на дисбаланса при уши, нос, гърло, който се наблюдава след оперативна намеса. Също така е одобрен за намаляване на цялостното подуване при синусна инфекция.

 

9. Лошо храносмилане и стомашни киселини

Поради протеазните си свойства този ензим облекчава лошото храносмилане и стомашните киселини. Изследванията показват, че е особено ефективен, когато се използва в комбинация с други ензими като амилаза (която смила въглехидрати) и липаза (която смила мазнини). Други изследвания показват способност за намаляване на подуването, газовете и други симптоми на синдрома на раздразненото дебело черво.

 

10. Спомага за балансиране на стомашната киселинност

Изследванията показват, че бромелинът спомага за балансиране на стомашната киселинност, както и за алкалността на тънкото черво. Скорошни лабораторни изследвания потвърждават, че този ензим може да спомогне за облекчаване при вредни микроорганизми, причиняващи диария. Друго изследване установява, че бромелинът може да бъде ефективно натурално средство при възпалителни заболявания на дебелото черво.

 

11. Може да повиши общата имунна защита

Бромелинът може да повиши общата имунна защита на човешкото тяло. Клинично изследване в Германия над 16 болни от рак на гърдата констатира, че допълнителен прием на бромелин може да спомогне за стимулиране на имунната система при жени. Други изследвания предполагат, че може да повиши количеството на някои имунни хормони, наречени цитокини (образуват се в белите кръвни телца). Скорошни изследвания предполагат, че бромелинът може да облекчи някои от обичайните странични ефекти на рака, свързани с понижен имунитет.

 

12. Възпира слепването на тромбоцити

Някои лабораторни изследвания и някои такива над животни констатират, че бромелинът може да възпре слепването на тромбоцити. Това е вълнуващо заключение по отношение на ефектите му върху сърдечното здраве.

 

13. Бронхит, пневмония и инфекция на уринарния тракт

Изследвания над животни констатират, че бромелинът действа срещу вредните микроорганизми и може да бъде ефективен при заболявания, причинени от тях.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.