×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Какво знаете за солта?Знаете ли, че... между сол и натрий няма знак за равенство.
Солта, която се продава в магазините в наши дни не е чист натриев хлорид, както много хора си мислят. През 1911 г. за първи път към нея е добавен магнезиев карбонат, за да я направи по-сипкава, а само десетина години по-късно тя е обогатена и с много малки количества йод под формата на натриев йодид, калиев йодид или калиев йодат. Натрият пък е чистата сол, на която до най-голяма степен се дължи солеността на водата в моретата и океаните и на междуклетъчната течност при много многоклетъчни организми. Той се използва широко като овкусител и консервант за храни.
Знаете ли, че... тялото ви се нуждае от натрий, за да функционира нормално.
Много диети изключват солта и я обявяват за вредна. Всъщност човешкото тяло се нуждае от нея, за да функционира нормално. Тя регулира кръвното налягане и балансира течностите в организма. Без сол нервите и мускулите не могат да работят на пълни обороти. Човек се нуждае от 180 – 500 милиграма дневно сол. Това е около ¼ чаена лъжичка на ден.
Знаете ли, че... обработените храни съдържат най-много сол.
Само около 6% дневното количество сол, което приемаме идва от солницата на масата. Почти цялото останало количество човек поглъща с обработените храни. Най-опасни са fast food изкушенията.
Знаете ли, че... голямото количество сол може да увеличи кръвното ви налягане.
Вече има редица доказателства, че ако хапвате по-солено, може да се сблъскате със сериозни сърдечни проблеми и кръвното ви налягане да се увеличи. Това може да доведе до смъртоносните инфаркт и инсулт, както и до проблеми с бъбреците и зрението.
Знаете ли, че... прекаляването със солта уврежда сърцето.
Ако ядете прекалено солено, може без да осъзнаете да увредите сърцето си почти фатално.
Знаете ли, че... мъжете консумират повече сол от жените.
Причината е ясна – силният пол яде повече и това води до поемането на по-големи количества сол на ден. Освен това мъжете са по-склонни да посягат към fast food храните.
Знаете ли, че... повечето „спортни” напитки съдържат натрий в големи количества.
Почти всички напитки, предназначени за спортисти са богати на натрий, калций и калий. По този начин спортистите се чувстват изпълнени с енергия, потят се по-малко и не губят толкова течности. Ако обаче приемате тези напитки без да спортувате достатъчно, натрият остава в организма ви и може да ви навреди.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.