×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Темата за така нареченото козметично гладуване набира все по-голяма популярност в индустрията за красота. Самата концепция е проста: давате на кожата си почивка от обичайните й ритуали за освежаване и тя щедро ви благодари за това



Счита се, че кратката „ваканция" от любимите ви продукти и грим (дори за три дни) може значително да подобри състоянието на кожата, защото това е своеобразна процедура за детокс. Без овлажняващи кремове, лифтинг продукти и други „еликсири за красота", кожата ви няма друг избор, освен да включи собствените си ресурси и да се витализира сама.

За първи път терминът skin fasting популяризира специалистът по йога за лице Коко Хаяши, а Япония е страната, в която този тренд се практикува вече над 10 години.

Съвременната жена е изгубила  мярата в грижата за кожата, пренасища я с овлажняващи съставки и процедури, което отслабва естествените й механизми за защита.

И не просто това. През 2016 г. отново японски учен - Есинори Осуми, стига до още по-революционно откритие, за което получава дори Нобелова награда – автофагията. Това е процесът, при който клетката е ограничена в храненето си и започва да „разглобява" стари непълноценни органели на части и от тях създава нови, добре функциониращи елементи. Същият процес се отнася и за клетките на кожата.

Кожата ви започва сама да се хидратира и подхранва при липсата на козметичен допинг, на който е разчитала досега.

Колко ефективно е козметичното гладуване?

За съжаление фактът, че започвате да нанасяте по-малко слоеве фон дьо тен и дневен флуид върху кожата си, не означава, че вътрешният механизъм за самопочистване автоматично ще се задейства.

Но със сигурност порите на кожата ви няма да се запушват и тя  ще „диша" дълбоко. Вероятно в първите три дни ще се появят раздразнения или кожата ще бъде суха и груба. Но само след 7 дни ще изглеждате свежи и с отпочинал вид. Кожата ще изглежда по-гладка, сияйна, дори с прасковен цвят, а порите ще се свият.

Разбира се, skin fasting не е панацея. Ако клетката гладува дълго време, тя ще започне да унищожава и здравите си части и ще умре. Това правило важи за всички органи, включително и за кожата.

Определяща роля за красотата на кожата играе вътрешното състояние на организма, разбира се – състоянието на бъбреците и черния дроб, които активно се борят с токсините от клетките и тъканите. Ето защо, ако целта ви е да организирате дълбоко почистване, тогава е по-логично да помислите за обичайните и добре разработени програми за детоксикация.

За еластична и здрава кожа - правилна диета, качествена козметика и хранителни добавки

Козметичният глад със сигурност не може да бъде панацея за здрава и еластична кожа. Правилният хранителен режим е един от най-важните компоненти за нашата красота. Ако има недостиг на хранителни вещества, това ще се отрази и на кожата ни, разбира се.

Разковничето за естествената красота отвътре се крие в правилната диета. Биотинът е сред най-важните компоненти за красотата ни. Той участва в метаболизма на мазнините, въглехидратите и белтъчините и има пряко отношение към здравето на кожата. Може да бъде открит в множество храни, но в малки количества. Този витамин е много чувствителен към топлина и често се разрушава при термична обработка. Биотин се съдържа в храни като рибата, черен дроб, жълтъци, ядки.

В грижата на кожата, подложена на „козметичен глад, изключително ефективни са още зелен фасул, праз, ягоди, манго, аспержи, които съдържат силиций. Именно силицият подпомага синтеза на колаген, който е изключително важен за кожата ни, и както знаем - с напредването на възрастта се изчерпва все по-бързо.

В поддържането нa ĸpacивa ĸoжa винаги на мода ще бъде едно правило – златната среда в съчетанието на качествена козметика, правилно хранене и подходящи xpaнителни дoбaвĸи.

Именно кожата ни дава първите сигнали, когато не ни достига сън, когато стресът вече не може да бъде контролиран, и безкомпромисно показва кога сме занемарили грижите за нея или за общото ни здраве.

Πoдxoдящитe ĸoмбинaции oт витaмини, минepaли и пpoбиoтици мoгaт дa пoдoбpят oбщoтo cъcтoяниe нa opгaнизмa, както и да повишат имунитета ни. Така важният колаген например, като съставка на козметичен продукти, невинаги може да направи кожата ни сияеща, но ако се приема с постоянство като хранителна добавка ефектът е сигурен. 

Oмeгa-3 мacтни ĸиceлини, хиaлypoнoвa ĸиceлинa, зeлeн чaй, магнезий, калций, витамин А и Е, са само част от важните съставки на различните хранителни добавки, които спомагат за здрава и стегната кожа. 

Оставете кожата си да гладува, но осигурете на тялото си богато меню, за да сияете!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Галя  Владимирова

Винаги съм била любопитна към процесите и промените в човешкото тяло, дух и ум.

Философ и психолог по образование, оставам неуморен изследовател, критично питащ и мислещ човек, и винаги нащрек към иновациите и бъдещето.

Защо, как и колко по-добре бихме могли да живеем – това е въпросът. Никога няма да спра да търся най-добрия отговор.

Продуктът беше успешно добавен в любими.