Диабет тип 2 е най-разпространеният вид. При него организмът не произвежда достатъчно инсулин или клетките не могат да го усвоят. При диабет тип 2 нивата на глюкозата или захарта в кръвта са прекалено високи. Глюкозата се набавя от храната, а инсулинът е хормонът, който помага на глюкозата да се отдели в клетките, за да им предостави енергия.
Според китайските изследователи трите основни съставки в кафето, които намаляват риска от диабет са кофеин, кафеената киселина и хлорогенната киселина. Най-голям ефект за предпазване от диабет показала кафеената киселина, а най-малък кофеинът. „Безкофеиновото кафе също намалява риска от диабет, защото при него кафеената киселина и хлорогенната киселина са дори в по-голямо количество”, допълва проф. Хуанг.
Ревита Ви препоръчва
Алфа-липоева киселина, 360 mg;
Витамин С – Биофлавони, 500 mg