Search
Филтрирай по...

Зеленият чай пази от диабет

Зеленият чай пази от диабет
Всеизвестен факт е, че зеленият чай е изключително полезен. Той помага за намаляване на теглото, прочиства организма от свободните радикали и е изключително добър антиоксидант. Учени от САЩ установиха, че една от съставките на зеления чай предпазват хората от развитието на коварния диабет тип – 1. Според проучване, проведено наскоро рискът хората, които пият зелен чай и едновременно приемат хранителни добавки от зелен чай  намалява с около 40%.
Диабет тип-1 е състояние, при което организмът прекратява изцяло производството на собствен инсулин (хормонът, отговорен за обмяната на кръвната глюкоза и превръщането й в енергия). Хората с това заболяване трябва да приемат ежедневно инсулин, за да поддържат обмяната на веществата. Тази форма на диабет е характерна за децата и по-рядко се проявява при възрастните.
Учените препоръчват хората да пият зелен чай и да приемат хранителни добавки със зелен чай в продължение поне на 3 месеца. Добре е бъдещите майки да се възползват от силата на зеления чай и по този начин да предпазят детето си от коварния диабет.

Ревита Ви препоръчва

Зелен чай, 450 mg

4 thoughts on “Зеленият чай пази от диабет”

 1. Здравейте,
  в оригиналния материал се споменава само за диабет тип-1. За съжаление не е споменат диабет от втори тип. В момента, в който имаме информация за диабет от втори тип ще пиием и за него.

  1. Ще попитам момичето, което е писало статията и ще ви отговоря.

   Благодаря ви за търпението!

 2. RUMENOTVIDIN

  ЗА ДИАБЕТ ТИП 1 РАЗБРАХ. НО ЗА ВТОРИЯТ ТИП ДИАБЕТ НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top