
Вече има редица доказателства, че Омега-3 мастните киселини се отразяват благоприятно върху човешкия организъм. Те подобряват липидния метаболизъм, понижават риска от редица сърдечно-съдови проблеми и намаляват холестерола.
”Колкото по-нездравословно се храни бременната, колкото по-малко Омега-3 приема. Така опасността детето й да затлъстее скача драстично”, казва изследователката. Проучванията показват, че 1/5 от бъдещите майки хапват рибни ястия (богати на Омега-3 мастни киселини) два пъти седмично. За съжаление обаче само половината от тях приемат необходимото количество ненаситени мастни киселини в кръвта, което е нужно. Причината е, че бременните често не консумират този вид риба, който е с най-голямо съдържание на Омега-3 - сьомга, риба тон, скумрия. Едва 3% получават достатъчно Омега-3 през бременността. “Препоръчително е бременните да приемат допълнително Омега-3 и Омега-6 през 9-те месеца. Така рискът детето им да затлъстее ще се намали с 32%”, казва доц. Окен.
Ревита Ви препоръчва
Ленено масло 1000 mg, 90 софтгел капсули, сертифицирано “Organic”
Дива тихоокеанска сьомга масло 1300 mg, за профилактика на сърдечно–съдовата система
Дива риба масло 1000 mg, мощен източник на Омега 3 киселини
Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК, 100 капсули
Ленено масло, 474 ml
Ленена пудра, 454 mg
Крил масло, 500 mg
Коментари (1)
Нов коментар