Search
Филтрирай по...

100% контрол върху холестерола без статини!

Високо кръвно

Пушите? Водите уседнал начин на живот без достатъчно движение? Честичко преяждате? Прекалявате с алкохола, наситените мазнини и рафинираните въглехидрати? Честито – вие сте идеалната жертва за „лошия” холестерол! Той обожава хора като вас и със сигурност не би ви подминал!

Тихият убиец. Лошият холестерол идва неусетно и заживява в тялото ви, без да подозирате за това. През цялото време той върши своите злини подло и прикрито, без да издава присъствието си. Вие разбирате за “съжителството” си с него едва накрая, когато вече е станало твърде късно.

Ето защо е нужно редовно да измервате нивата на холестерола. Кръвният тест, известен като липиден профил ще ви покаже дали сте застрашени от атеросклероза, заболявания на кръвоносните съдове, коронарна болест на сърцето, камъни в жлъчката, инфаркт, инсулт…

Статините не са най-големия враг на холестерола, а на здравето ви! Статините са най-често използваните медикаменти срещу високи нива на LDL и триглицериди. В определени случаи, като например след прекаран инфаркт, те наистина са жизнено важни. Проблемът е, че статините могат да имат сериозни странични ефекти, особено за пациентите с диабет, чернодробни или бъбречни заболявания, хора над 65 години и др. Статините могат да доведат и до изключително тежки усложнения, като разпадане на мускулната тъкан и освобождаване на мускулен белтък в кръвта, което от своя страна да предизвика увреждане на черния дроб и бъбреците.

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) – великолепна природна комбинация за перфектен контрол върху холестерола и триглицеридите!

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) съдържа мощна комбинация три естествени съставки с доказано холестеролопонижаващо действие: ниацин (витамин В3), мощен 4:1 екстракт от розела, стандартизиран до 6% антоцианини, както и патентованата смес Sytrinol®, източник на екстракт от цитрусови кори и палмови плодове.

За разлика от много други холестеролопонижаващи лекарства, тази синергична формула спомага за намаляване на вредните триглицериди и липопротеини с ниска плътност (LDL), докато в същото време повишава нивата на “добрия” холестерол (HDL). Много малко са природните продукти, оказващи HDL-повишаващ ефект, което прави тази формула особено привлекателна за всеки с ниски нива HDL, високо кръвно налягане, високи нива на триглицеридите, и повишени нива на общия холестерол. Резултатите от приема на Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула), обикновено се наблюдават в рамките на около месец, а действието на продукта имитира това на статините, без обаче да предизвиква техните странични ефекти.

 Хипертония

Ето как точно действа всяка една от съставките в Холестерол формула!

1.Никотинова киселина. Известна е още като ниацин, витамин B3, витамин PP. Представлява водноразтворим витамин от група B. Основните ефекти на никотиновата киселина са нормализиране концентрацията на липопротеини в кръвта, понижаване на холестерола/фосфолипидите, разширяване на малките кръвоносни съдове и подобряване микроциркулацията на кръвта.

Приемът на никотинова киселина самостоятелно или в допълнение към LDL холестерол понижаващи лекарства намалява риска от развитие на атеросклероза и болести на сърцето. След поредица от клинични изпитания се установява, че приемът на високи дози ниацин (от 500 мг до 3 000 мг) е един ефикасен метод за увеличаване (от 20 % на 35 %) нивата на HDL холестерола , намаляване на „лошия” холестерол и редуциране на триглицеридите. Липидопонижаващата терапия с никотинова киселина намалява риска от смърт, настъпила вследствие от атеросклеротични увреждания.

2.Sytrinol®. Патентована смес, получена от натурални цитрусови и палмови плодови екстракти. Съчетава полиметоксилирани флавони (PMFs), делта, гама, и алфа токотриеноли. Клинични изпитвания показват, че Sytrinol® подобрява общия холестерол с 30%, понижава „лошия” холестерол с 27%, и намалява нивата на триглицеридите с 34% (в сравнение с плацебо). В допълнение, Ситринол увеличава нивата на „добрия” холестерол.

Защо ситринол? Цитрусите и палмовите плодове съдържат съединение, наречено ситринол, което има свойството да поддържа здравословни нивата на триглицеридите, общия холестерол и на LDL-холестерола. Ситринолът подкрепя нормалното състояние на артериите и има изключително безопасен спектър на действие, като доказано не предизвиква нежелани странични ефекти!

Sytrinol® намалява артериална плака, подобрява гликемичния контрол и намалява агрегацията на тромбоцитите в кръвта. При васкуларно възпаление способства за понижаване нивата на С-реактивния протеин, което обуславя неговото противовъзпалително действие. Оказва мощна кардиоваскуларна протекция.

3.Розела. Розелата (Hibiscus sabdariffa) е растение от семейство Слезови (Malvaceae). Има различни видове Хибискус, в случая това е т. нар. Суданска роза, от чиито листа се прави вкусния чай каркаде. Растението е в червеникави цветове. Листата му в суров и свеж вид могат да се добавят и към салати, а семената – препечени и смлени, се използват в сладкарството и в приготовлението на супи.

Основната причина, поради която розелата е включена в Холестерол формула, са нейните доказани антихипертензивни ефекти. Налице са редица клинични проучвания, които сочат, че екстрактът от розела понижава „лошия” холестерол (LDL) и нивата на триглицеридите, което неминуемо намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Ефективен е и за понижаване на кръвното налягане при пациенти с лека до умерена хипертензия. Розелата има и меко диуретично действие, засилвайки уринирането, както и леко съдоразширително (вазодилатиращо) действие – все фактори, които понижават кръвното налягане.

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) не съдържа: глутен,  пшеница,  млечни продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба,  миди , животиснки продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти, подсладители или ГМО. Оригинален продукт на Natural Factors, Canada.

Вземете Холестерол формула и се убедете сами в нейното ефективно действие!

 

6 thoughts on “100% контрол върху холестерола без статини!”

 1. НИКОЛИНА ЗЛАТАНОВА

  Здравейте. На 67 години съм. Холестерола ми беше 7,2 а триглицеридите в норма.
  Започнах да пия Сортис – дано правилно да го пиша. Пия го вече 3- 4 години като правя
  почивки от около 10 дни между отделните опаковки. До сега не съм почувствала неразполо-
  жение но все пак се притеснявам от това лекарство. Мжля препоръчайте ми трябва ли да про-
  дължавам да го пия и ако не с какво бих могла да го заменя.

  1. Борис Гинчев, магистър-фармацевт

   Здравейте, г-жо Златанова!

   Терапията със статини (в случая аторвастатин под марката Сортис) обикновено продължава с години и е относително добре поносима от повечето пациенти при по-ниските дози – 10-20 мг дневно, но понякога може да създаде сериозна опасност. Статините имат увреждащо действие върху черния дроб и поради това е необходимо поне веднъж в годината да проверявате в лаборатория нивата на основните чернодробни трансаминази – така наречените ASAT и ALAT, както и гама-глутамил трансферазата (GGT). Ако са завишени и няма друга логична причина (консултация с лекар!), трябва да се преосмисли терапията и да се потърси алтернатива на Сортис.

   Друго важно нещо, което е добре да знаете, е фактът, че статините потискат стъпка от биосинтеза на холестерола, която е обща с биосинтетичния път на енергийното съединение коензим Q10 (убихинон) – основен кофактор на ензимите, произвеждащи енергия в клетките и особено в миокарда на сърцето. С други думи – ако приемате Сортис, вземете си Коензим Q10 и го приемайте в доза, не по-малка от 100 мг дневно (при по-високо телесно тегло – 2 х 100 мг), за да не се допусне дефицит на коензима и увреждане на сърдечния мускул (една от „малките мръсни тайни на статините”).

   Следете за мускулна умора или болка, понякога съпроводена с висока температура – едно от тежките странични действия на Сортис и подобните му е рабдомиолизата – разкъсването на напречно-набраздените мускулни влакна, рязко появяващо се след физическо натоварване. Ако получите такива симптоми, се обърнете веднага към лекар!

   Крампите на мускулите, които се появяват за кратко време и схващат целия крак, не са проява на рабдомиолиза и обикновено се повлияват от 400-500 мг магнезий дневно.

   Не мога да Ви препоръчам да спрете приема на статини, понеже това е в компетенцията на лекаря, но можете да ги съчетаете с Холестерол формула и с Коензим Q10 и след месец-два съвместен прием да си пуснете липиден профил, за да се провери ефектът. Ако общият и LDL-холестерол са значително понижени, обсъдете с лекаря дали може да се отмени статиновото лечение и на каква диета и двигателен режим е най-добре да се подложите.

   Полезни хипохолестеролемични добавки са диетичните фибри – Псилиум (Хуск), инулин, пектин, нискомасленото кисело мляко, Омега-3 мастните киселини от рибен, ленен или маслинов произход (маслото от дива сьомга на Natural Factors е чудесен вариант), както и всички видове пресни плодове и зеленчуци.

   Поздрави,
   Борис Гинчев,
   магистър-фармацевт

 2. Здравейте, майка ми има същият проблем – на 73г. има висок холестерол, но триглицеридите са и в норма, понеже консумира много омега 3 и смлени семена, отделно не пуши не пие и няма наднормено тегло.
  Консумира фибри, зърнени, пълнозърнест хляб, много зеленчуци, фрешове, плодове, вода, движи се, гледа да се храни здравословно, без мазнина- само растителна, без сол, яйца почти не яде, но консумира не тлъсто птиче месо, без кожа, млечни като кисело мляко и сирене, кашкавал почти рядко или изобщо, масло не, и независимо от тази диета, пак има висок холестерол.
  Не е прекарала нито инфаркти нито има запушени съдове- беше правила изследвания.
  И лекарката й е изписала на рецепта 2 различни марки добавки като и двете обаче са с едно и също съдържание на активна съставка- мая от червен ориз!
  За мен това е чист маркетинг а не лечение!
  След около 2 месеца лечение със статини- организма и рязко отслабна, няма жизнена сила, мускулите почти изчезнаха, стопи се а е слаба съвсем отслабна, сега има проблеми със стомаха, така че ще ги спре тези с татини.
  Но понеже има висок холестерол, вие бихте ли обяснили какви са тези подходящи храни- и неподходящи?
  Изобщо трябва ли да стане човек вегетарианец и да отреже изцяло животинските храни, или проблема е някъде другаде като причина за високият холестерол?

  Аз подозирам една друга причина- хормонална. Особено за жените.
  Понеже от холестерола се произвеждат хормоните, след менопауза- когато няма вече производство на хормони, този холестерол остава в повече в организма, независимо, че човек се старае да се храни здравословно. Вие какъв съвет бихте дали по този въпрос, за балансиране на хормоните така че да не си циркулира свободно този холестерол и да се натрупав в плаките, а да влезне в употреба?

  Също така, бихте ли препоръчали диетолог- специалист? Благодаря предварително.

  1. Здравейте,

   Както знаете, с годините нивото на холестерола се покачва поради възрастовите промени и отслабване функцията на всички органи. Черният дроб, отговарящ за метаболизма на липидите /холестерола, в частност/ и хормоните, е с понижена функция и някои от показателите са извън норма. Майка ви се храни с подходящите храни и отбягва неподходящите, и не са установени рискови отклонения в сърдечно-съдовата система. Добре е да има и подходяща физическа активност – това определено повлиява метаболизма и кръвообръщението. Спокойствието и способността за отпускане и приятни преживявания също са значими при подобни ситуации.

   При такъв начин на живот – здравословна храна, подходяща физическа активност, релакс и здрав сън, рискът от повишен LDL холестерол /до 4,1 mmol/L/ е приемлив.
   След като не се чувства добре от статините, не е нужно да ги приема. По-добре е да приема хранителни добавки в подкрепа на черния дроб – продукти от Млечен бодил https://revita.bg/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5?controller=search&s=%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD+%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB
   И общоукрепващи – мултивитамини Алайв.
   Подходящ диетолог – Д-р Митко Ригов, : 0888842200, NutriGen – ул. “Юнак” 24, София.

   д-р Аелита Петрова

 3. Росица Радулова

  Моя холестирол е 7,30 вместо 5 и лекарствата със статини /дори и Крестор/ми действат зле на тялото.Опитах и сортикс, крестор…Дали тази добавка ще ми помогне,защото лошият ми холестерол е 5, вместо 3.Немога да си намеря лек,,Всички доктори ми изписват статини и казват пии, щото е опасно….А аз незнам какво да предприема!!!!

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Advanced Cholesterol Formula би могла да помогне, ако се храните с подходящите храни и избягвате неподходящите.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top