Search
Филтрирай по...

Алое вера потиска симптомите при болест на Алцхаймер

Алое вера, проблеми с паметта, алцхаймер

 

Според изследователи от Медицинския университет в Маями, Флорида, в състава на алое вера има вещества, намаляват симптомите при болест на Алцхаймер. В изследването, публикувано в Journal of Alzheimer’s Disease, се съобщава, че приемът на екстракт от алое се отразява много добре на по-възрастни пациенти с проблеми в паметта и концентрацията.

 

В така проведеното проучване, участниците трябвало да приемат екстракт от алое, източник на концентрирана смес от полизахаридите на растението, в продължение на една година. В края на експеримента се оказало, че около 46% от участниците имали значителни подобрения в когнитивните способности.

 

Но това не е всичко. След по-задълбочен анализ, учените установили, че алое потиска освобождаването на възпалителни цитокинини в мозъка. Това само по себе си, води до намаляване на невровъзпалението, което е в основата на редица когнитивни и ментални нарушения.

 

Авторите на проучването са категорични, че редовният прием на екстракт от алое, намалява усещането за стрес, укрепва мозъчната дейност и повишава менталните и когнитивни способности. Учените съветват обаче, продуктите с алое, да съдържат и екстракти от полизахаридите на растението. Полизахаридите в състава на алое оказват много добър ефект върху нервната система, мозъка, кожата и ставите. Те са със силно имуномодулиращо действие и дават много енергия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top