Search
Филтрирай по...

Алое вера – растението на безсмъртието

Ежедневният прием на алое вера поддържа тонуса и предпазва от вирусни инфекции. Чрез него можете да си набавите дневната доза необходими витамини и минерали. Редовното му приемане укрепва имунната система и повишава естествените съпротивителни сили на организма.

Алое вера се използва от древни времена в козметиката и медицината. Терапевтичните му и лечебни качества са издържали изпитанията на времето над 5 000 години, поради което е наричано още „растение на безсмъртието”, „лечебно биле” или „пустинна лилия”. Освежаващият гел от листата му е бил използван от египетските кралици Нефертити и Клеопатра за омекотяване и подмладяване на кожата.

Това чудотворно растение съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина. Източникът на полезните му свойства са листата, които „захранват” и цялото растение. Ако го откъснете от почвата, то може да живее няколко месеца благодарение на листата си, които служат като резервоар за растението. Те съдържат гелоподобно вещество, което се използва в козметиката, влиза в състава на лосиони за тяло и балсами против изгаряне. От листата се извлича и сок с горчив вкус, който се пие при проблеми с храносмилателната система.

Хранителните добавки, съдържащи екстракт от алое, имат силно противовъзпалително и антиалергично действие. Благодарение на съдържащите се в растението витамини и минерали, те повлияват благоприятно заздравяването на кожата при изгаряния и охлузвания и действат болкоуспокояващо. Силното антибиотично и противогъбично действие на екстракта от алое вера предпазва от възпаления и подпомага възстановяването на увредените тъкани. Едно от най-ценните качества на растението е свойството му на мощен антиоксидант, който забавя стареенето на клетките, предотвратява образуването на тумори и оказва благотворен ефект върху кожата, а гинеколозите го препоръчват срещу кисти и сраствания. Съдържащият се в алое вера кератин подобрява еластичността на кръвоносните съдове, което го прави изключително подходящо при сърдечносъдови заболявания.

Приемането на алое е препоръчително не само когато имате здравословен проблем. Ежедневната му консумация поддържа тонуса и предпазва от вирусни инфекции. Чрез него можете да си набавите дневната доза необходими витамини и минерали. Редовното му приемане укрепва имунната система и повишава естествените съпротивителни сили на организма.

Американската компания Nature’s Way предлага висококачествени продукти с алое в няколко варианта:

-Алое Вера (сок от цели листа) 1000 ml

-Алое Вера (гел и сок) 1000 ml

-Алое Вера (гел и сок ) Плодов 1000 ml

Те съдържат органично алое, отглеждано без химични торове и препарати. Всички продукти са обогатени с полизахариден екстракт от алое вера, на който се дължат повечето от благотворните му свойства. С цел предпазване от окисление и запазване на съставките, продуктите на Nature’s Way се съхраняват в специални рециклирани бутилки с двойно обезопасена капачка. Качеството е гарантирано с три международни сертификата.

Разгледайте продуктите на Nature’s Way с алое вера тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top