Search
Филтрирай по...

13 витамина за добра памет

мултивитамини за добра паметВсекидневен коктейл от мултивитамини подобряват паметта и забавят отслабването на паметта с времето, показва ново изследване на учени от Университета Монаш в Австралия. В изследването са участвали 3200 жени и мъже, съобщава АФП. Според експерти организмът ни се нуждае от 13 витамина, за да функционира правилно. Витамини А, C, D, E и K и осем витамина от групата на витамин В са необходими за добро здраве.

Например когато организмът ни изпитва недостиг на витамини от група В, това директно се отразява на паметта. Именно затова е необходимо да си набавяме комплекс от тези витамини всеки ден. За съжаление, с напредване на възрастта човешкото тяло постепенно губи способността да абсорбира нужните количества от тези витамин. Близо 1/5 от хората на 60-годишна възраст не са в състояние да усвояват достатъчно витамини от групата В.

На следващо място, когато става дума за добра памет, са витамините С и Е.

Като цяло мултивитаминният комплекс може значително да подобри ефективността на работата на мозъчните клетки. След четири седмици на ежедневно приемане на витамини, австралийските учените установили, че мозъкът запаметява по-лесно и съхранява информацията за по-дълго.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top