Search
Филтрирай по...

Свеж дъх и здрави зъби с кокосово масло!

Кокосово масло

 

 

Натуралните, чисти масла имат множество приложения. Повечето от тях се използват за задравяване на косата и разкрасяване на кожата, а има и такива, които се приемат вътрешно.

Едно от най-полезните масла, е кокосовото. То въздейства благотворно върху кожата, подхранва косата и може да се приема като хранителна добавка. Струва си да използвате кокосовото масло и в готварството, тъй като то запазва ценните си качества дори при по-високи температури.

 

Кокосовото масло обаче, има още едно доста интересно приложение! То унищожава патогенните бактерии, гъбички и други болестотворни организми от зъбите, венците и гърлото.

Кокосовото масло може да има поразителен ефект върху устната кухина. Вижте как и защо!

 

 

Намалява лошия дъх (халитоза)

 

Лошият дъх често е резултат от химикалите и газовете, произвеждани от бактериите, които населяват устната кухина. Ако бъде използвано редовно, кокосовото масло може да унищожи тези бактерии. За целта, просто изтърквайте зъбите, венците, езика и небцето си с кокосово масло. Най-добре е да го правите, след почистване на зъбите с паста и четка. Не след дълго, ефектът ще бъде осезаем!

 

 

Предпазва от болести на венците и устата

 

Проучванията показват, че употребата на кокосово масло, намалява риска от кариес, гингивит и кървене на венците. Гингивитът е възпаление на венците, което започва да атакува, когато имунната система започне да атакува бактериите от плаката. Благодарение на противовъзпалителните си свойства, кокосовото масло може да бъде от изключителна полза в тези случаи.

 

 

Избелва зъбите

 

Знаете ли, че традиционните средства за избелване на зъбите, много често съдържат флуорид, вредни избелващи вещества, катран, аспартам, алуминий, бензол и др.? Освен това, техният ефект не просто е временен, а супер краткотраен! Не си заслужава да нанесете на зъбите си повече вреди, отколкото ползи, на не особено ниска цена и на всичко отгоре – в името на ефект, който ще продължи не повече от 2 – 3 месеца…

Вместо това, просто използвайте кокосово масло! Е да, резултатът няма да е мигновен – тоест – веднага след първия опит! Но пък ще бъде траен. Освен това, кокосовото масло е напълно безвредно. След първите 2 седмици на употреба, ще забележите, че зъбите ви са значително по-бели, а езика – по-гладък и розов.

 

Как най-ефективно да унищожите вредните микроорганизми в устната кухина, с помощта на кокосовото масло?

 

Кокосовото масло е много ефикасно и когато просто го задържате в устата си, бе да се налага да търкате. За целта, количеството на кокосовото масло нека бъде около 2 ч.л. Задържате го в устата си в продължение на 20 минути – ни повече, ни по-малко. След това, задължително изплюйте! В никакъв случай не преглъщайте, защото ще вкарате в организма си токсините от устната кухина.

 

Има ли връзка между хигиената на устната кухина и дейността на органите и системите в организма? 100% да!

 

По-чиста кожа. Почистването на устната кухина с кокосово масло за период от 2 седмици, допринася за по-чиста кожа, без пъпки, тъмни кръгове и сивкав тен.

 

 

Без мигрена и обикновено главоболие. Натрупаните в организма токсини, са основните причинители на главоболието. Това сочат резултатите от последните клинични проучвания по въпроса. Доказано е, че редовното прочистване на бактериите от устната кухина, намалява нивата на токсини в целия организъм.

 

 

Хормонално равновесие. Премахвайки токсините от устната кухина, вие помагате на имунната система да работи по-добре и подобрявате способността на хормоните да функционират максимално естествено. Отслабената имунна система може да причини хормонален дисбаланс, ПМС и др.

 

 

Без кашлица. Бронхитът и задръстването на дихателните пътища, са до голяма степен резултат от възпалителна реакция в организма. Данните от изследванията показват, че почистването на устната кухина с кокосово масло, намалява нивата на възпаление и подпомага състоянието на лицата с астматични симптоми.

 

 

 

 

 

1 thought on “Свеж дъх и здрави зъби с кокосово масло!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top