×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Мигрената: много повече от главоболиеГлавоболието съвсем не е рядко срещан проблем. Едва ли има човек, който да не познава това неприятно състояние. Въпреки това, обикновеното главоболие не винаги означава мигрена, както и обратното.

Статистическите данни посочват, че около 10% от населението у нас страда от мигрена. Това означава че почти всеки десети човек има проблем с това.

Механизмите на развитие на мигрена не са съвсем изяснени. Уточнено е, че съществуват наследствени фактори. Точните механизми, на които се дължи развитието на мигрена, не са ясни. Мигрената може да се прояви както в детството и тийнейджърските години, така и в зряла възраст.

За съжаление, мигрената често е бъркана с най-обикновено главоболие. Хората не обръщат особено внимание на състоянието си в такива случаи и инертно посягат към типичните срещу главоболие лекарства. Оказва се обаче, че това е само временно решение, а в много от случаите, дори не помага.

Както мигрената, така и обикновеното главоболие по-често са присъщи за жените. В действителност е установено, че цели 70% от хората с мигрена са жени. Важна подробност е, че част от причината за мигренозните състояния могат да бъдат хормонални колебания, проявили се в периода на менопаузата, както и такива от различен тип.

Тук можете да прочетете каква е основната разлика между главоболието и същинската мигрена и как можете да си помогнете.

  • Кога главоболието е нещо повече от мигрена


Мигрената често върви ръка за ръка с гадене, пориви за повръщане, болки в корема, проблеми със зрението, както и болки и дискомфорт в областта на очите.

При мигрена, нервните импулси достигат до съдовете на мозъчната обвивка, следствие на което се освобождават вещества, предизвикващи възпаление, болка и разширяване на кръвоносните съдове. Кръвоносните съдове стават пропускливи и по този начин настъпват промени и в химичните процеси.

Страдащите от мигрена, обикновено се оплакват от дълбоко пулсираща болка, която може да е придружена с усещане за налягане в областта на главата, както и силно напрежение в областта на врата.

Мигрената може да доведе до чувствителност към светлина, звук или миризми и разстройство, докато едно обикновено главоболие рядко може да причини подобни симптоми.

Болката, локализирана от едната страна на главата, в близост до окото е другата типична за мигрената характеристика.

Мигрената може да предизвика екстремно силни болки, стигащи до нетърпими.

Виждането на светлини, мигащи или не, ярки като точки и др., също могат да бъдат признаци на мигрена. За съжаление, може да се стигне до частична загуба на зрението и/или замъгленост, усещане за дискомфорт в ръцете и краката, наруения на речта, езикови проблеми.

Предупредителни знаци, предшестващи развитието на мигрена могат да бъдат запек, диария, чувство на раздразнителност и депресия, скованост във врата и хиперактивност.

Мигренозното главоболие може да продължи от няколко часа до... няколко дни.

Мигрената често предизвиква силно усещане за стрес, напрежение, умора. Така се стига до непоносимост към силен шум, светлини, миризми, проблеми със съня, както и особен дискомфорт след прием на кофеин и алкохол (в малки количества), безапетитие.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.