×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Американец от щата Аризона почина, след като на своя глава приел хлорохин фосфат – токсична добавка, използвана срещу паразити при рибите.


Хлорохин

Той и съпругата му погълнали хлорохин фосфата, за да се предпазят от Covid-19. И двамата са малко над 60-годишна възраст.

Жената е настанена в интензивно отделение в болница Banner Health, а състоянието й е все още критично.

Говорителят на болницата съобщава, че ефектите на хлорохин фосфат са настъпили в рамките на 30 минути след поглъщането.


Всяко самолечение е рисково


„Като се има предвид несигурността около COVID-19, ние разбираме, че хората се опитват да намерят нови начини за предотвратяване или лечение на този вирус. Самолечението обаче, не е правилното решение“, предупреждава Даниел Брукс, директор на Центъра по информация за отровите и лекарствата.

„Последното нещо, което искаме в момента е спешните ни отделения да се препълнят с пациенти, които смятат, че са намерили неясно и рисково решение със застрашаващо живота въздействие“, коментира Брукс.

 

Все още няма ефективно лечение


Световната здравна организация вече опроверга множество митове по въпроса как се предотвратява или лекува коронавирусът. Експертите по обществено здраве припомнят, че към момента няма на Covid-19 няма.

Най-добрите мерки за превенция остават социалното дистанциране, редовното миене на ръцете и избягване докосването на лицето.

Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) е одобрила хлорохинът за лечение на малария, ревматоиден артрит и кожна туберкулоза. Ефективността на лекарството срещу коронавирус обаче, не е доказана.

„Не се препоръчва специфично лекарство за предотвратяване или лечение на SARS-CoV-2“, според СЗО." Някои специфични лекарства все още са в процес на проучване и ще бъдат тествани чрез клинични изпитвания."

Малко преди трагичният инцидент с двойката от Аризона, президентът на САЩ Доналд Тръмп направи изявление, че медикаментите срещу малария могат да променят играта с новия коронавирус.

На брифинг в Белия дом, Тръмп заяви, че от 24 март хидроксихлорохинът започва да се използва за лечението на болните от Covid-19.

 

Източник: washingtonpost.com

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.