- Мая Долапчиева
- Новини
- 0 коментари
- Тагове: Тагатоза, натурален подсладител
Знаем, че монозахаридите се наричат още и прости захари. Човешкият организъм притежава способността да произведе монозахаридите от други хранителни вещества, за да функционира правилно. Сред тези монозахариди е и тагатозата, която е естествен подсладител. Тя се добива от лактозата в млечните продукти, затова и най-често можем да я открием в тях. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) я категоризира като безопасна, обявена е за безвредна включително за бременните жени. Сладостта и се оценява на 92 процента от тази на захарозата, а калориите и са едва една трета от тези на захарозата. Степента и на усвояване е ниска- само около 20 % се абсорбират от тънките черва, като не се отчита значителна промяна в нивото на кръвната захар. По-голямата част от тагатозата в човешкото тяло е ферментирала от чревни микроорганизми, което всъщност и подобрява чревната флора. И след като накратко ви запознахме с нея, се запознайте и с най-новата новина покрай този подсладител.
Подсладителят с пребиотични свойства
Когато Глобалната асоциация за пребиотици замисля програмата Prebiotic Verified, като част от „чадъра“ на NutraStrong, целта е да се създаде награда за доставчици и марки с доказани пребиотични продукти. Именно тагатозата получи проверка за пребиотична активност (Prebiotic Verified) и така се превърна в първият NutraStrong пребиотик, потвърден подсладител и съставка. Това одобрение допълнително утвърждава този монозахарид, като идеална съставка за производителите на храни, напитки и хранителни добавки, които търсят функционален, нискокалоричен подсладител. Освен това тагатозата е кетогенна т.е. ниско въглехидратна, без ГМО и е сертифицирана на растителна основа.
Перфектният монозахарид
В световен план издирването на пребиотици нараства, тъй като потребителите все по-често търсят ползи за чревните бактерии и цялостното храносмилателно здраве. Именно затова тагатозата се явява революционен продукт, защото за първи път може да предложи на производителите решение за подсладител, който осигурява и пребиотични ползи, като същевременно запазва сладостта, която клиентите желаят. Тагатозата е най-подходящият избор за производители, които се стремят да намалят калориите, като същевременно осигурят страхотен вкус и функционални предимства за потребителите. Всъщност, реално погледнато, този монозахарид е едно страхотно откритие, за да бъдем една идея по-сигурни в онова сладко, което не вреди, а дори носи ползи.
Нима има по-хубава новина от тази сред новините в здравната и хранителна индустрия?
Свързани продукти
Steviola® Stevia fluid Kaffee - Течна стевия с аромат на кафе, Трапезен подсладител,...
Steviola® Stevia fluid Kokos - Течна Стевия с аромат на кокос, трапезен подсладител,...
Steviola® Stevia fluid Vanille - Течна Стевия с аромат на ванилия, 125 ml
Xilitol azucar de abedul, Bio - Био ксилитол от брезова захар, 250 g
Прочети още
Коментари (0)
Нов коментар