Search
Филтрирай по...

Кога се налага да посетите невролог?

Кога се налага да посетите невролог?Понякога, някои дребни на пръв поглед промени в общото състояние, могат да са показател за сериозни заболявания. За да избегнем неприятни последствия, трябва да си обърнем внимание на време и да не рискуваме.

Много често именно нервната система е изложена на редица неблагоприятни външни фактори, които затрудняват нормалната й дейност и функциониране. Нервната система взима челно участие в координацията на мускулите и правилното функциониране на органите. Тя е една от най-сложните системи в човешкия организъм и реагира на всички изменения във външната или вътрешната среда, затова е важно да пазим здравето й.

Рефлексната дейност е основна част от функциите на централната нервна система и благодарение на правилното им съгласуване, ние бързо се приспособяваме към промените от заобикалящата ни среда.

По-често срещаните неврологични проблеми, са множествената склероза, болест на Паркинсон, травми на гръбначния стълб, мозъчен удар и др.

Задължително посетете специалист, ако сте забелязали, че някой от следните симптоми започва често да се повтаря:

–          Главоболие с изразена интензивност

–          Слабост в мускулите; схващания; потрепвания

–          Внезапни зрителни нарушения; проблеми с координацията

–          Виене на свят и проблеми с равновесието

–          Повтарящи се нарушения в речта

–          Забравяне; проблеми с паметта

–          Промени в чувствителността (изтръпване или т.нар.усещане за мравучкане)

–          Нарушения в слуха

–          Необосновани умора и отпадналост

–          Силно изразена разсеяност

42 thoughts on “Кога се налага да посетите невролог?”

 1. Здравейте,със съпруга ми март месец прекарахме Ковид,от тогава той получава пристъпи на изразен мирис в устата,без той реално да съществува(ацетон),постоянно главоболие,запушени уши и вече казва,че му изтръпва дясната ръка.Минахме през всякакви изследвания….кръв,урина,уши,невролог в Плевен-изследванията са му добре,кръвно не вдига….лежа в болница за изследвания,само невролога му изписа хапчета за тези пристъпи с мириса и витамини.Пи ги 2 месеца…подобрение няма,в същото положение си е.Вече не знам към кого да се обърнем….личната ни изпраща,пак на невролог….

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Според специалисти в областта, възстановяването след Ковид може да е продължително и с някои усложнения, в зависимост от здравословното състояние преди заболяването, фамилната обремененост /“слаби места“ в тялото/, тежестта на протичане на Ковид инфекцията, възраст, начин на живот и хранене, психо-емоционална устойчивост и т.н. Мирис на ацетон в устата може да се получи при недостатъчен прием на течности. Горещо лято е, губят се много течности, трябва да се пие повече вода /чиста вода/. Може при такъв случай /мирис на ацетон/, веднага да се вземе проба урина и да се изследва за ацетон в урината. https://verdes.bg/product/5505/barz-test-za-urina-ketofan.html . Добре е да се направи и консултация с ендокринолог. Ковид често дава усложнения в ендокринните жлези – панкреас, щитовидна, надбъбреци.
   За общо укрепване на здравето се препоръчва Bio-Fisetin Антиоксидант и Basen Алкално-киселинен баланс за пречистване на тялото от вредните свободни радикали и възстановяване на алкално-киселинния баланс, неминуемо разстроен след заболяване и прием на медикаменти.
   Изтръпването на ръката може да се дължи на шийна спондилоза /ошипяване/, което се установява при неврологичната консултация. Правен ли е рентген на шийните прешлени?
   д-р Петрова

 2. Света Стефанова

  Здравейте ! Необходимо ли е да посетя невролог при засилване на симптомите на бруксизъм, обща отпадналост и умора и заченки на проблеми с речта?

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Да, необходимо е. тези симптоми са показателни за увредена функция на нервната система, най-вероятно поради стрес и преумора. Състоянието е лечимо. Междувременно, може да приемате Alive! B-Complex Gummies / Алайв! В-комплекс х 60 желирани таблетки, в подкрепа функцията на нервните клетки и Корен от Валериана за освобождаване на напрежението.но преди всичко е необходимо да се изясни причината за главоболието.
   д-р Петрова

 3. Снежанка Иванова

  Здравейте! Дъщеря ми роди преди 7 месеца. Бебенцето ни беше с много
  силни колики и постоянно плачеше. Това се отрази доста силно на психическото и здраве. Пи билкови препарати, но не и помагат. Въпроса ми е може ли да посети невролог при нейния проблем. Има и проблем с паметта. Благодаря Ви!

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Необходима е консултация с невролог. Но ако лечението включва антидепресанти, добре е да потърсите второ мнение, вкл. при специалист по алтернативна медицина.
   https://zdravenspravochnik.com/%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D0%B8%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B5%D0%BB%D0%B5/
   д-р Петрова

 4. Милена

  На невролог необходимо ли е да се ходи при периодично замъгляване на зрението?

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Необходимостта от консултация с невролог се определя от причината за проблема. Ако, например, това е глаукома – повишено вътреочно заболяване, консултацията е необходима, за да се изключи неврологично заболяване като причина за замъгленото зрение. Ето защо, първо е необходим обстоен преглед при офталмолог.

 5. Здравейте, претърпях операция за отстраняване на доброкачествен тумор в паротидна жлеза. След операцията имам лека форма на фациалис – долната ми устна се криви леко най-вече при хранене, както и ми е изтръпнала буза и ухо. Препоръчайте ми моля добър невролог в рамките на гр. София, който да прецени дали е нужна някаква физиотерапия. Благодаря предварително.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Препоръчвам Ви невролозите от Клиниката по неврология на Александровска болница. Имат прием в ДКЦ-то към болницата. Всички са добри. Имат богат клиничен опит, натрупан в годините на диагностика и лечение на болни от цялата страна.
   https://www.alexandrovska.com/bg/%D0%B4%D0%BA%D1%86-16/%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-43/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82-10

   Може първо да се обадите по телефона или да попълните формата за запитване https://www.alexandrovska.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-6

 6. Радосвета

  Здравейте!
  Последната година доста често имам главоболие, обикновено в челото. Последните месеци 2 пъти, като ставах през нощта до тоалетната ми се зави свят, не можех да вървя в права линия, като си легнах, всичко ми се въртеше още половин час и ми се повръщаше. Преди 3 вечери се събудих през нощта с много силно сърцебиене, имах чувството и че ще се задуша за малко. Имам проблеми и с паметта май. Какъв лекар трябва да ме види?

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Възможно е повишаване на кръвното налягане през нощта. Свързано е с оплаквания като вашите – сърцебиене, главоболие, световъртеж, гадене, задух. Необходима е консултация с личния лекар или кардиолог, за да се измери кръвното налягане, да се направи електрокардиограма /ЕКГ/ и да се назначат лабораторни изследвания – кръвна картина, кръвна захар на гладно, гликиран хемоглобин и/или други по преценка на лекаря. Подобни оплаквания може да са причинени и от повишена кръвна захар. Ако няма проблем със сърдечно-съдовата система /хипертония/ или обмяната на веществата /диабет/, може да направите консултация с невролог.

 7. Дияна Борисова

  Здравейте, нуждая се от съвет, към какъв лекар да се обърна? От много дълго време имам следните симптоми: постоянна умора, сънливост, постоянно изпитвам студ, не пия и не пуша. Пия кафе без захар, но дори това не ми действа ободряващо. Не мога да се концентрирам. По принцип имам анемия, но никога не съм ходила на специалист и не съм пила нищо за нея. Често изпитвам чувство на гадене и сякаш ще припадна в определени моменти. Мога да лежа цял ден и отново да се чувствам уморена. На моменти чувствам и задух, без да съм извършвала физическа активност.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Като начало е необходима консултация с личния лекар/специалист по вътешни болести, който след пегледа да назначи необходимите изследвания – къвна катина, глюкоза в кръвта, хормони и т.н. по негова преценка, след което консултация със съответния специалист – ендокринолог /щитовидна жлеза – хипофункция, предиабет/, хематолог. Възможно е анемията да се е усложнила, да има заболяване на ендокринната система или друго, което ще се изясни след изследванията и назначените от личния лекар консултации. А може директно да се консултирате с хематолог.

 8. Людмила Станишкова

  Здравейте,майка ми е на възраст 82г. от двадесет години е с инсулт/последния е получен преди десет год./,през този месец изкара Ковид,не знам от какво според спешна помощ от последния изпит антибиок/бяха и назначени три различни антибиотици/направи най-вероятно реакция и има повишена тревожност и на моменти неадекватно поведение.Бихте ли ме посъветвали какво е най-удачно да предприема като мерки за нейното ментално подобряване,благодаря!

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Възможно е стресът от преживяното да доведе до временно „помрачаване“ и объркване на мозъчната дейност. От друга страна, възможно е този стрес да „отключи“ психично заболяване, напр. старческа деменция. Ето защо, е необходима консултация с психиатър. Понякога е достатъчно кратко лечение с Диазепам или с подобен ефект, но е възможно да се наложи по-сериозно лечение.
   https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD&rlz=1C1PRFC_enBG781BG781&oq=%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD&aqs=chrome..69i57j0i22i30l3.5361j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 9. Здравейте,
  Детето ми получава болки в очите казва, че му е много топло и след известно време започва да повръща. Също така и пребледнява. След 1-2 повръщания се оправя и все едно нищо не му е имало. Това се случва три пъти в рамките на пет месеца. Можели да ме насочите към какъв спациалист да се обърна.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Необходима е консултация с невролог. Възможна е мигрена или еквивалент на мигрената в детска възраст.
   д-р Петрова

 10. Елена

  Здравейте.
  От 5 дни имам постоянен шум в дясното ухо. Сякаш си чувам пулса. Преди 4 месеца имах силни болки около сърцето 5 дни (личният каза прищипан нерв) и не можех да дишам – приеха ме по спешност – снимка на бял дроб – всичко наред. Преди месец пак силни болки 1 ден като от прищипан нерв, но на друго място. Имам много лека сколиоза и кифоза, но ортопеда каза да пия витамини само. От какво е шума и да отида ли на невролог. На 35 год съм
  Благодаря

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Шумът в едното или двете уши е заболяване на слухово-вестибуларния нерв. Най-често се появява при повишено кръвно налягане, промяна в съдовете на главата и шията, склероза във вътрешното ухо, прекаляване с кафе, цигари, алкохол и/или други токсични вещества, прекомерна възбуда и стрес, и т.н. Възможно е този симптом и другите Ви оплаквания /“прищипани нерви“/ да имат обща причина. За да се отхвърли тази вероятност, е необходимо да се направи консултация с невролог, след което с отоневролог.

 11. Мария

  Здравейте,

  С какъв специалист трябва да се консултираме за възрастен човек с нарушения в паметта и поведението, появили се след хипогликемичен припадък?

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   При спадане на кръвната глюкоза под определен индивидуален праг, в зависимост от времето и степента на енергиен дефицит / глюкозата е източник на енергия/ за мозъка, в него настъпват функционални /временни/ или трайни увреждания. Необходима е консултация с невролог.

 12. Рита ангелова

  Здравейте казвам се рита много съм притеснена и много съм нервна сърцето ми се свива и езиками замразява и преперяа какво ми има незнам моля ви помогнете незнам какво ми има чакам по колентар

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Възможно е състоянието ви да се дължи на т.нар. паническа атака – реакция на психиката към външна заплаха и стрес. Може да направите онлайн консултиране с психолог тук https://psihologbezplatno.wixsite.com/website
   или да изберете тук
   https://www.google.com/search?q=%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD+%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3+%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE&rlz=1C1AVFC_enBG849BG850&oq=%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD+%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3&aqs=chrome.2.69i57j0l4j0i22i30l3.9948j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
   Добре е да се консултирате и с личния лекар, за да се изключи „вътрешно“ заболяване. Може да се прецени, че е необходимо изследване на кръвната захар и гликиран хемоглобин, например. При хипогликемия /ниска кръвна захар/ има подобни оплаквания. При дисбаланс на половите хормони – също. И т.н. Ако нямате никаква възможност до се свържете с лекар, който да ви прегледа и назначи изследвания, пишете ни отново, като опишете подробно оплакванията си – от кога са, с какво ги свързвате, на колко години сте, имате ли цикъл, редовен ли е, имате ли някакви заболявания, приемате ли лекарства, какъв е начинът ви на живот – срещате ли се с хора, общувате ли или се налага да се изолирате и усамотявате. Тази информация е необходима да се прецени дали основата на проблема ви е психична или физическа, нужни ли са изследвания и какви.

 13. Мариела Георгиева

  Може ли някой да ме насочи към добър невролог в гр. София.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Препоръчвам ви д-р Богданова https://bestdoctors.bg/doctor/id/1303 в болница Св. Наум или д-р Хинкова – https://superdoc.bg/lekar/vesela-hinkova-2117, в болница Софиямед. Разбира се, преценката най-добър е субектива и напълно е възможно моето предлоение да е неподходящо за вас. Ако успеете да се запишете, всеобщо мнение за най-добър в неврологията е Акад. Лъчезар Трайков, тел. 02/9230 544, 251.

  2. Лилия

   Здравей те! Преди около месец родих секциум поради високо кръвно налягане. Приеха ме със стойности 265/150. След операцията усещах изтръпване на дясната ръката. Изтръпването на самата ръка премина но пръстите още ги чувствам изтръпнали. Невролог ли трябва са посетя или друг специалист?

  3. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Необходима е консултация с невролог. Възможен е синдром на Преходно нарушение на мозъчното кръвообръщение, поради спазъм на съдовете във връзка с повишеното кравно налягане и стреса около раждането/операцията.

 14. Мариела

  Здравейте, от няколко месеца постояно получавам силно главоболие с което е придружено изтръпване.Изтръпването започва от ръката след това едната половина на лицето, челуста на зъбите и езика. Потъмняване на очите. Не знам какво да прав моля, очаквам вашия отговор .

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Необходима е консултация с невролог за изключване на т.нар. преходно нарушение на мозъчното кръвообращение – краткотрайно състояние, причинено от недостатъчно кръвооросяване на определени зони в главния и/или гръбначен мозък. Понякога предхожда инсулт и консултацията е нужна с цел диагностика на т.нар. тих инсулт.
   Поздрави,
   д-р Аелита Петрова

 15. Георги

  Здравейте, майка ми изкара Ковид, в момента се борим да и възтановим имунитета и сме на прав път. Но от 4-5 дни е с постоянна тревожност, силни притеснения и унилост. Сутринта към 4ч. направи и доста сериозна паник атака. Към кого трябва да се обърнем за консултация? Благодаря.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Може да запазите час за онлайн консултация с психолог тук https://sovapsychologist.com/online-terapiq/, тук https://bgpsiholog.com/%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0/%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D1%81-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3/
   Или друг, който изберете от тук https://www.google.com/search?rlz=1C1AVFC_enBG849BG850&sxsrf=ALeKk02sJswgTqzpdFyTCXv9CfTvyu_i6A%3A1605606502470&ei=ZpyzX4WTHJGNrwT5-ruIDA&q=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D1%81+%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3+%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD&oq=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D1%81+%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3+%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIICAAQyQMQywEyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjoECCMQJzoFCAAQyQM6CAguEMcBEKMCOgIIADoICC4QxwEQrwE6AgguOgUIABDLAToLCC4QxwEQrwEQywFQjc4EWPOcBWDooQVoAHAAeACAAYoCiAGFKpIBBjAuMjIuN5gBAKABAaoBB2d3cy13aXrAAQE&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiF3umppontAhWRxosKHXn9DsEQ4dUDCA0&uact=5

 16. Руска

  Здравейте. От много време се опитах да се лекувам и променя с анти депресанти и и си отворих много сериозен проблем вътре в главата някакви линии минаха по мен и страшни работи слабеене физиономията ме си скрива и промени. Искам си живеца . Пси. Може ли да помогнете. По психиатрични клиники лежах там е нещо страшно и после резултат няма сякаш мозъка вътре изгоря.

  1. Д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Лечението на психичните отклонения е, както знаете бавен и труден процес и е необходим както опитен специалист, който да води терапията, така и усилия и отговорност към лечебния процес от страна на болния. Ако сте насочена към алтернативни методи за лечение, може да потърсите консултация с лекар, специалист по хомеопатия, холистична медицина, аюрведа. Самолечението е противопоказано и може да доведе до сериозни усложнения на състоянието ви.
   https://www.google.com/search?rlz=1C1AVFC_enBG849BG850&sxsrf=ALeKk02ULlHnRtgFqxTlW8i7M6gDqwsTug%3A1600867895747&ei=N05rX9mfLYuagQaktpzIAQ&q=%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%80+%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82&oq=%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%80+%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIFCAAQywEyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjoECCMQJzoCCAA6CAguEMcBEKMCOgUILhDLAToLCC4QxwEQrwEQywFKBQgmEgFuSgUIJxIBMVDbhidYrLYnYJi7J2gAcAF4AIAB0wKIAesYkgEIMC4xNi4xLjGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6wAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiZl4jSsf_rAhULTcAKHSQbBxkQ4dUDCA0&uact=5
   ……
   https://ayurvedacenter.bg/contacts/
   …….
   https://zdravenspravochnik.com/%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D0%B8%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B5%D0%BB%D0%B5/

   Поздрави,
   Д-р Аелита Петрова

 17. Елица Рангелова

  Здравейте,
  имам силни болки в краката, и по-точно болката започва от горе, винава през коляното и спира в прасеца. Тя е само, когато се движа или стоя права. Налага се да седна, за да отшуми и да продължа.Това присядане беше рядко, докато сега е на всеки 10-15 метра.Какво да предприема?

  1. Д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Има лабораторни данни за дефицит на В12, но той не може да обясни оплакванията ви, макар че най-вероятно усложнява основното заболяване. Добре е да приемате вит. В12, но е необходимо да се направят допълнителни изследвания за уточняване на диагнозата. Препоръчителна е консултация с невролог, магнитен резонанс и/или други изследвания по преценка на невролога за изключване на по-сериозно неврологично заболяване. Добре е консултацията да се проведе в специализирана университетска клиника по неврология.

   https://www.google.com/search?rlz=1C1AVFC_enBG849BG850&sxsrf=ALeKk00cdeF9dt-qeHH5BDHvihPGNchN8w%3A1600435137058&ei=wbNkX9GTA6LDxgPB25KABQ&q=%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D0%BE+%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F.+&oq=%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D0%BE+%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F.+&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQA1Db5A9Y2-QPYIHuD2gAcAF4AIAB-gGIAfoBkgEDMi0xmAEAoAECoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiR-NG-5fLrAhWioXEKHcGtBFAQ4dUDCA0&uact=5

   Поздрави,
   Д-р Аелита Петрова

 18. Нелина Русева

  Здравейте! От четири месеца имам шум в лявото ухо, силно пищене, като преди това имах бактериална инфекция. Сега започнаха и болки в лявата част на главата, както и отпадналост и умора. Имам и секрет в гърлото, за който откриха, че причинителят е Staphylococcus aureus, назначиха ми лечение, но без ефект. Получих доста съвети да се консултирам с невролог.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Необходима е консултация с отоневролог или невролог.

   д-р Аелита Петрова

 19. slabost v muskulite shvashtaniya potrepvaniya
  umora otpadnalost
  razseyanost,tova sa simptomite pri men

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Възможно е оплакванията Ви да се дължат на физическа и психична преумора, непълноценно хранене и недостиг на основни хранителни вещества, витамини и минерали. Но е необходима консултация с невролог за отхвърляне на неврологично заболяване и съответните изследвания на мускулите и нервите, а също лабораторно изследване на кръв – пълна кръвна картина, левкограма, витамини, минерали, микроелементи и т.н. по преценка на лекаря.

   д-р Аелита Петрова

  1. Здравейте,

   Моля да уточните кои симптоми имате предвид.

   Благодаря!

   Поздрави,
   Екипът на Ревита

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top