×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
kak dasprem hurkanetoКолкото и безобидно да изглежда, хъркането е доста неприятен проблем, който обикновено пречи на всички в семейството. И не само това. Хъркането носи сериозни рискове за здравето.

Паузите в дишането, които се получават по време на хръкането могат да доведат до сънна апнея, при която притока на въздух към белиите дробове е силно затруднен. В случаите, когато паузите в дишането се увеличат до над 30 минути за времето от 1 час, вероятността от задушаване става огромна. Ето защо, предприемането на мерки е повече от наложително.

Хъркането нарушава съня, води до раздразнение и умора през деня, и увеличава риска от здравословни проблеми. От друга страна, то може да стане причина за сериозен спад във взаимоотношенията и да доведе до там, че двамата партньори да спят в различни стаи.

Много лекари са на мнение, че една операция ще реши проблема. В повечето случаи обаче, операцията е болезнена и без особен ефект.

Така че ако вие или ваш близък, имате проблеми с хъркането, най-добре е първо да се изпробват техниките, посочени по-долу!

Те са лесни, не изискват кой знае какво време или усилия и определено помагат!

И така, нека да започваме!

 

Възползвайте се от ароматерапията!

Когато носните канали са задръстени и/или има индикации за алергичен ринит и подобни заболявания, ароматерапията може да бъде много по-ефективна от антихистамините. Етеричните масла като мента и евкалипт облекчават състоянието при прекомерно отделяне на слуз и кашлца. Маслата от чаено дърво, бергамот, лавандула или кедър също са изключително ефективни срещу носни задръствания.

Един бърз и лесен начин да направите това, е като напълните купа с гореща вода и в нея поставите няколко капки  етерично масло. Покрийте главата си с кърпа и вдишвайте парата не по-малко от 5 минути всяка вечер преди лягане.

 

Променете начина си на живот!

Противно на всеобщото мнение, хъркането може да бъде напълно елиминирано с някои прости промени в начина на живот.

Ето най-важните от тях:

  • Отслабнете! Доказано е, че загубата на само 10% от теглото води до намаляване на мастната тъкан в областта на врата. Това облекчава натиска върху дихателните пътища, следствие на което въздушният поток се подобрява, а хъркането значително намалява и дори  може да спре.

  • Правете физически упражнения, движете се повече! Движението ще ви помогне както да редуцирате теглото си, така и да тонизирате мускулите около врата.

  • Спрете да пушите! Или поне намалете драстично цигарите! Вредните вещества, които се отделят при пушене, дразнят лигавицата на гърлото и носа, причиняват запушване на носа и блокират синусите.

  • Избягвайте алкохола! Ако приемате тежки приспивателни или успокоителни медикаменти, трябва да се откажете от тях! Както алкохолът, така и много от успокоителните лекарства, водят до отпускане на мускулите около гърлото, което възпрепятства дишането. Алкохолът и приспивателните са свързани с развитието на апнея и сърдечносъдови заболявания.

  • Пийте вода! Слузта в гърлото и носа става по-плътна и лепкава, когато не се приемат достатъчно течности. Пийте не по-малко от 2 л вода на ден, за да облекчите запушването на носа, а оттам – проблемите с дишането и хъркането.

  • Намалете приема на кофеин, млечни продукти и соево мляко! Всички те увеличават произовдството на слуз, която както вече знаете, блокира гърлото и носа.


 

Спете на една страна!

Хъркането се появява много по-често при хора, които спят по гръб, тъй като езикът „пада” назад и блокира гърлото и дихателните пътища. Така че, опитайте, доколкото ви е възможно, да спите на една страна и нека видим какъв ще бъде резултатът! Помолете вашия партньор да ви контролира по време на сън – започнете ли да хъркате, нека ви обръща на една страна!

Ето един забавен трик, който може да ви бъде от огромна полза: преди лягане, слагайте... топка за тенис, която да бъде прикрепена към горнището на пижамата ви! За целта, пришийте малък джоб на гърба на блузата, където да поставяте топката. Колкото и смешно да ви звучи, това е дота добър метод, с чиято помощ ще привикнете да не спите по гръб!

Спете на по-висока възглавница!  

Повдигането на главата само на сантиметър по-високо, може значително да облекчи състоянието ви по време на сън.

 

Спете в добре проветрено и чисто помещение!

Прахът и мръсният въздух влошават състоянието на дихателните пътища. Елиминирайте до минимум арсенала от алергени в спалнята си. Най-често това са прахът и плесените. Домашните любимци също не бива да бъдат допускани до стаята, в която спи хъркащият. Редовно перете спалното бельо на не по-малко от 40 градуса, най-добре – на 60, пердетата, както и подовите настилки също трябва да бъдат чисти.

 

Почистете носа преди лягане!

Един горещ душ вечер преди лягане е много добър вариант за облекчаване на проблема с хъркането. Но не само това. След като сте се насладили на тази приятна процедура, почистете носа си с обикновен, солен разтвор, който можете да откриете във всяка аптека.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.