Search
Филтрирай по...

Как да откажем цигарите


Ако сте пушач, най-здравословното решение, което можете да вземете е да скъсате с този вреден навик завинаги. За съжаление спирането на цигарите често върви ръка за ръка с напълняването. Известно е, че цигарите ускоряват метаболизма. Една кутия цигари на ден, гори около 250 калории. Този излишък на калории, все пак може да бъде компенсиран с правилен хранителен режим и регулярни физически упражнения.

Когато осъзнаете какви са предимствата на живот без цигари, ще разберете, че рискът да качите някой друг килограм със сигурност си заслужва. Белите дробове, сърцето и артериите ще започнат да се възстановяват почти веднага след последната „дръпка”. Кожата ви ще се изчисти, ноктите ви ще спрат да изглеждат жълти, дъхът ви ще стане по-добър, а зъбите по-бели.

Няколко съвета, които ще ви помогнат да се отървете от вредния навик:

·  Първо планирайте! Определете точна дата на деня, в който ще спрете да пушите. Дайте си време през, което ще се настроите психически за новия си живот без цигари.

·  Определете при какви обстоятелства се появява желанието да запалите. Опитвайте се да избягвате такива ситуации, ако е възможно.

·  Пийте много вода (поне по 2л. на ден). Това ще поддържа организма ви хидратиран, а стомаха ви пълен.

·  Хранете се здравословно. Спирането на цигарите ще повиши вашия апетит. Всеки път, когато ви се прииска да задоволите „никотиновия глад” с храна, хапвайте по нещо здравословно, като плодове, зеленчуци и ядки.

·  Поддържайте висока физическа активност. Това ще ви помогне да спрете цигарите и ще се отрази добре на вашата фигура.

·  Придържайте се към изпитания метод. Използвайте никотинови заместители, като дъвки и лепенки.

·  Бъдете постоянни. Ако издържите първите 2 седмици, има голяма вероятност да успеете.

·  Дори когато килограмите започнат да се трупат, не посягайте към цигарите. Това е само временно. Можете да се погрижите за излишните килограми по-късно.

Ревита Ви препоръчва:

Кудзу (корен), 613 mg

Тисилин дейли клийнс, 855 mg

Тисилин, 175 mg

Тисилин дижестив клийнс, 540 mg

Тисилин Супер, 750 mg

Тисилин (билкова пречистваща програма в 3 фази)

Тисилин (минерална пречистваща програма в 3 фази)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top