×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Д-р Кара Фицджералд е специалист в областта на натуропатичната медицина и има пост-докторантура по хранителна биохимия и лабораторни науки в клинична лаборатория Metametrix. Сертифициран практикуващ лекар от Института за функционална медицина (Institute for Functional Medicine) и автор на трудове, касаещи интегративната и функционалната медицина. 



Коронавирус

Китайската медицина - има ли място в профилактиката на коронавирус



 

В уебсайта си drkarafitzgerald.com, Д-р Фицджералд отбелязва, че традиционната китайска медицина може да бъде от полза в превенцията на новия коронавирус. Тя посочва конкретни билки, витамини и други естествени средства, подходящи за засилване на имунната защита и поддържане на организма в тези извънредни за всички обстоятелства.

 

Билките на китайската медицина и употребата им срещу коронавирусите


Научни доказателства подкрепят ефикасността им


Новият коронавирус принадлежи към семейството на тежкия остър респираторен синдром (ТОРС), близкоизточния респираторен синдром (MERS-CoV) и др. Наречен е Sars-CoV-2, а болестта, която причинява – Covid-19.

Д-р Кара Фицджералд посочва, че още по време на предишни епидемии от коронавирус са провеждани мащабни изследвания за въздействието на традиционни китайски природни средства срещу заразни респираторни вирусни заболявания. Тези изследвания представят доказателства, че включването на някои билки в превенцията и ограничаването на болестта може да има положителен ефект.

След като през декември 2019 г. в Ухан избухна огнището на Sars-CoV-2 и Covid-19 бързо се разпространи в почти всички части на Китай, последваха редица програми за превенция, включително такива, които препоръчват китайската медицина.

С цел предотвратяване разпространението на болестта, 23 провинции в Китай включиха в мерките си за профилактика билки, широко използвани в китайската медицина, като например астрагал и женско биле /Radix astragali (Huangqi), Radix glycyrrhizae (Gancao)/.

Д-р Кара Фицджералд отбелязва, че в базата данни на Кокрейн Колаборейшън има богат набор публикации, според които някои билки от традиционната китайска медицина са също толкова ефективни, колкото и традиционните антивирусни медикаменти.

 

Най-популярните билки срещу респираторни вирусни заболявания


Астрагалът и женското биле са топ 2 от най-често използваните билки в продуктите, предлагани за превенция на Ковид-19 в 23 провинции в Китай. Андрографис е друго лечебно растение, което подпомага имунния отговор и проявява активност срещу SARS Cov1, твърди д-р Фицджералд.

Китайската медицина препоръчва дългосрочното използване на корените от астрагала като профилактична мярка. Приемът им по време на грипни епидемии е надежден начин за засилване на имунитета и намаляване на риска от усложнения при евентуално заболяване.

Женското биле има силни антивирусни и противовъзпалителни свойства. Има отхрачващо и спазмолитично действие, спомага за възстановяването при възпалено гърло и бронхит.

Андрографисът е полезен за поддържане на имунния отговор и нормалната функция на белите дробове. Понижава температурата и намалява възпалението в организма.

 

Витамини, минерали и други естествени средства


В допълнение към профилактиката с билки, д-р Кара Фицджералд препоръчва и превантивна терапия с витамин С и витамин D, цинк, Н-Ацетил-Л-Цистеин.

Според нея медицинските гъби, които са известни от хилядолетия с имуностимулиращите си ефекти, също са подходяща опция за укрепване на организма в условията на пандемия. Като най-подходящи сред тях, тя посочва Рейши, Майтаке, Шийтаке, Чага.

Вирусните респираторни инфекции могат да доведат до висока степен на заболеваемост и смъртност по време на епидемия. При положение, че към момента няма доказано ефективно медикаментозно лечение на Covid-19, включването на природни средства в профилактиката и терапията може да бъде добър алтернативен подход, особено при високорисковите групи.

 

Източник: drkarafitzgerald.com

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.