Search
Филтрирай по...

Рейши

РейшиРейши се счита за едно от най-ценните лекарства в традиционната източна медицина. Митично благотворното му действие върху здравето, жизнеността и имунитета вече е подробно документирано и потвърдено от редица научни изследвания.

Биологично активни вещества в състава на рейши:

Полизахариди – подпомагат изчистването на тялото от токсични отлагания, подобряват естествените оздравителни способности на организма и засилват имунната система.

Тритерпеноиди – оптимизират дейността на храносмилателната система, намаляват холестерола, детоксикират черния дроб и повлияват положително хепатит, хроничен бронхит, кашлици и астма.

Германий – повишава нивата на кислород в кръвта, спомага за по-активни метаболитни процеси и по този начин предотвратява тъканна дегенерация.

Аденозин – понижава нивото на холестерол, подобрява циркулацията на кръвта, регулира обмяната на веществата.

Благодарение на силните си адаптогенни свойства, рейши нормализира функциите на организма, стимулира имунитета, неутрализира свободните радикали и пречиства тялото.

Приложение на гъбата рейши при заболявания:

Рак

Рейши се прилага като съпътстваща терапия при ракови заболявания поради свойствата на съдържащите се в него полизахариди, германий, хром, молибден и никел. Полизахаридите спират развитието на раковите клетки, а в комбинация с германий повишават защитните сили на раково болните при имунен дефицит и като резултат удължават живота на пациентите.

Чернодробни заболявания

Черният дроб е основният орган, отговорен за обмяната на веществата, който участва в въглехидратния, липиден и протеинов метаболизъм, а същевременно е органът с най-отговорна роля при детоксикиране на тялото. Чернодробните проблеми представляват сериозна заплаха за организма, тъй като са рискови фактори за отключването на вторични заболявания.

Полизахаридите, съдържащи се в Рейши, подобряват имунната защита срещу вирусния причинител на остър и хроничен хепатит. Взаимодействието между полизахаридите и германия се оказват мярка за ефективен контрол върху разпространението на ракови клетки в черния дроб. Германий има отношение към подобреното кръвообращение, както и към неутрализиране на токсините, натрупани в тялото при прекомерна употреба на алкохол или химическо отравяне.

Рейши минимизира опасността от поствирусни увреждания на черния дроб, подобрява метаболизма и регенеративните способности на органа, както и подпомага синтезата на протеини.

Нарушения в кръвното налягане, тромбози и атеросклероза

Вече познатата комбинация на полизахариди и германий ефективно  пречиства кръвта, предотвратява образуването на отлагания по артериалните стени и тромбози, като по този начин се явява профилактика на високо кръвно налягане и запушване на кръвоносните съдове.

Същевременно рейши нормализира дейността на еднокринната система и по този начин редуцира риска от хронично високо кръвно налягане вследствие на хормонален дисбаланс.

Акне

Този често срещан проблем се повлиява много  добре от рейши по няколко причини. Тъй като акнето най-вече е в резултат на нездравословен начин на хранене, хормонален дисбаланс, неврогенни фактори или натрупване на токсини, рейши подобрява симптомите на акне чрез контрол на количеството мазнини и захари в организма, благоприятно влияние върху ендокринната система и детоксикиращо действие.

Безсъние

Проучвания сочат, че прием на рейши дори за период от 15-20 дни е в състояние значително да подобри качеството на съня.

Алергии

Общ фактор за всички алергии е свръхпроизводството на хистамин. Чрез участие в биохимичния процес на синтез на хистамин, рейши предотвратява изявата на симптомите на алергия.

Хемороиди

Това неприятно заболяване може да се дължи на няколко фактора, сред които заседнал начин на живот, бременност, наследствена предразположеност, хроничен запек или диария.

Германият подпомага процеса на изхождане, с което предпазва от хроничен запек или диария. Също така съдържа тритерпен, който “почиства” червата и нуклеозиди, подобряващи метаболизма. В резултат рейши спомага за редовно, нормално изхождане и освобождаване на организма от токсини.

 

Вижте всички продукти с Медицински гъби

Прочетете още за Рейши:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top