×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Хрянът е многогодишно растение, което днес се отглежда навсякъде по света. На височина достига до 1,5 метра и се отглежда главно заради големия си бял заострен корен. Самият корен на хряна почти няма аромат. Когато се нареже, обаче, определени вещества в състава му се разпадат и оттам произлиза острата миризма и горчивия му вкус. Хрянът съдържа летливото вещество алил, изотиоцианат, синигрин, миросин (ензим), ацетати. Той има антискорбутно, антисептично, слабително, диуретично, отхрачващо действие, тонизира стомаха. Коренът му се използва като зеленчук или смлян като подправка. Използва се за горчива подправка в ястието за Пасха в някои еврейски общности. Хрянът често се сервира с печено или варено говеждо месо, както и с пушена риба. Използва се и в някои видове горчица. С лечебна цел се използва най-често корена и по-рядко листата на хряна. Той намира приложение при лечението на различни болести и състояния:
  • кръвоносна система - пречиства кръвта;
  • храносмилателна система - колит, чревни проблеми (които са резултат от гнилостни процеси в тях), стимулира храносмилането, глисти при децата;
  • отделителна система - възпаления на пикочния мехур, камъни в бъбреците, воднянка, подагра;
  • дихателна система - астма, катар на белите дробове, прочиства синусите, упорита кашлица, дрезгав глас, коклюш;
  • други - ревматични болки, освобождава тялото от слузести отпадъци, предизвиква изпотяване, затопля тялото.
Външно хрянът намира приложение при болезнени стави, хроничен ревматизъм, лицева невралгия, подагра, измръзване, ишиас. Смесен с винен оцет хрянът помага за премахване на лунички. Приемът на хрян трябва да се преустанови, ако се наблюдават някои странични ефекти като диария и нощно изпотяване. В големи дози води до повръщане.

Коментари (2)

    • nazif
    • 2015-01-02 19:37:55
    iskam da poracham kxrqn ima li go v nalichnost
    • Ревита
    • 2015-01-05 17:18:52
    Здравейте, За съжаление не предлагаме хрян. Благодарим ВИ за запитването. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.