×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
РакитникЛатинското наименование на ракитника (hippophoe) означава „лъскав кон”. Това невероятно растение се споменава още в древногръцките легенди. Елините разказват, че изоставените болни коне, които ядели плодовете на ракитника, се връщали здрави и с буйни лъскави гриви. Според друга легенда митичният летящ кон Пегас се хранел само с плодовете на ракитника.

Омега-7 мастна киселина, съдържаща се в най-голямо количество в ракитника, се използва от векове за поддържане на здрава кожа. Знае се, че косопадът и пърхотът са следствие от нездрава кожа. Ето защо ракитникът намира страхотно приложение при намалено или увеличено падане на косата. Ракитникът е хималайско растение, което се е използвало в традиционната ориенталска медицина. Маслото от ракитник лекува изгаряния на кожата, възпаления, рани, екземи, като също така подобрява състоянието на лигавиците. Използва се и при язви и други поражения на тъканите. Препоръчва се против бръчки, при сухота и други признаци на неподхранена и преждевременно старееща кожа. Има противовъзпалително и анти-микробиологично действие, облекчава кожата и спомага за регенерацията на тъканите.

Ракитник

Плодовете на ракитника са ненадминат натурален източник на каротини – алфа и бета каротини, ликопен, криптоксантин, зеаксантин, тараксантин и фитофлуен и токофероли – витамин Е и гама-токофероли. Те имат най-голямо съдържание на витамин С след шипката и ацеролата. Богати са и на няколко други витамина, включително В1, В2, К и Р, както и на голям брой флавоноиди. Нещо повече, плодовете на ракитника имат забележително голямо съдържание на етерични мастни киселини и фитостероли - бета-ситостероли, бета-амирол и еитродиол.

Оздравителното действие върху рани очевидно се дължи от комбинацията между овлажняващия, антибактериален, противовъзпалителен и регенериращ ефект на растението.

Палмитолеиновата киселина предпазва кожата от стрес и възпрепятства появата на бръчки, възпаления и дерматити, като спомага за гладкостта на клетъчните мембрани и често се използва за база на козметични продукти, забавящи стареенето. Тя се бори срещу бактериалните инфекции на кожата и активно действа като естествен овлажнител.

Освен в продукти против стареене и медицински продукти за грижа за кожата, маслото от ракитник намира приложение и в диетичните добавки и здравословните храни с подхранващо, възстановяващо и тонизиращо действие.

Ракитник


Основни предимства на ракитника:

-      стимулира сухите лигавици, за да започнат да произвеждат секрет;

-      преотвратява косопад;

-      поддържа лигавиците здрави и ги предпазва от свободните радикали, които водят до гастритни язви, сухота на гениталиите (предимно при жените в менопауза), очите и устата;

-      регенерира тъканите и има противовъзпалително действие;

-      намалява холестерола и поддържа сърцето здраво;

-      богат на антиоксиданти, витамин Е и каротеноиди;

-      съдържа омега 3, 6 и 9 мастни киселини;

-      лекува дерматит, екземи и псориазис.

 

Коментари (1)

    • Комаров
    • 2012-02-03 17:19:08
    Латинското название май е hippophae.

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.