Search
Филтрирай по...

Дяволският нокът е същински дявол за много болести

Дяволският нокът получава наименованието си от специфичния вид на своите плодове, които приличат на кука. Корените на растението се използват като болкоуспокояващо и за подобряване на храносмилането. Първоначално се среща  в Южна Африка, но още първите европейски колонисти установяват свойствата на дяволския нокът (не без помощта на местното население, което го ползва от векове) и го пренасят в Европа, където то още тогава се използва за лечение на артрит, подагра и артрит.

Тези свойства на дяволския нокът са потвърдени експериментално от много различни независими медицински експерти в цял свят. Тези свойства се държат до голяма степен на наличието на иридоиди и флавоноиди, които действат активно срещу негативните прояви на подагра, ревматизъм, миалгии, лумбаго и най-вече при артрити. Установено е, че при употребата на дяволски нокът намаляват болката и отокът на стави, които са възпалени, а също така се възстановява подвижността им. Дяволският нокът има многопосочно действие: противоревматично, болкоуспокояващо, противовъзпалително, успокоително и диуретично действие. Също така, води до снижаване на пикочната киселина и серумния холестерин, а това, от своя страна, помага при заболявания на пикочната система.

Ако желаете да се възползвате от някоя или няколко от лечебните функции на дяволския нокът, флуидният екстракт на растението е един много балансиран продукт, който действа добре при гореизброените заболявания, а също така има и хомеопатичо действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top