Search
Филтрирай по...

Кафяви водорасли (фукус)


Кафявите водорасли се срещат по бреговете на Северна Америка, Гибралтарския проток, Балтийско море. Те съдържат алгинова киселина, етерично масло, йод, селен, над 30 витамина и минерала. Кафявите водорасли оптимизират функцията на щитовидната жлеза и подобряват обменните процеси в организма, благодарение на високото си съдържание на йод. Кафявите водорасли подобряват здравословното състояние на организма, подпомагат поддържането на нормално тегло, прочистват всички запушвания на естествените отвори в организма.

Най-често кафявите водорасли се използват при различни заболявания като:

•·        нервна система – подсилване на мозъка и нервната система;

•·        отделителна система – подпомагане на бъбреците;

•·        ендокринна система – гуша, напълняване (свързано с хипофункция на щитовидната жлеза), скрофулоза, стимулират щитовидната жлеза;

•·        възпалителни процеси – артрит, ревматизъм;

•·        метаболитни състояния – регулиране на метаболизма;

•·        други – костни и ставни заболявания при деца.

Външно водораслите се използват при изгаряния, опарвания. Прилагат се и при кървящи венци.

Кафявите водорасли се използват като храна, особено в Япония. В Европа се използват като хранителна добавка и подправка за различни хранителни продукти. Кафявите водорасли не трябва да се приемат от хора страдащи от хипертироидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза) или сърдечни проблеми. Не се препоръчва приема им по време на бременност и кърмене. Големи дози от водораслите могат да доведат до ускоряване на пулса, повишаване на кръвното налягане, разтреперване.

Ревита Ви препоръчва:

Кафяви водорасли (фукус), 580 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top