Search
Филтрирай по...

Преработените храни – най-достъпният наркотик!

rafinirani hrani

Консумацията на преработени и рафинирани храни, в това число и полуфабрикати, е сред водещите причини за затлъстяването и развитието на редица болести на съвремието. Тези „удобни” и „вкусни” продукти ни спестяват много време и усилия, а и в повечето случаи наистина ни се струват вкусни!

За съжаление все по-малко са онези, които се замислят за състава на онова, с което се хранят. Истината е, че в повечето случаи съвсем не става въпрос за хранене в истинския смисъл на думата. А за какво тогава? Ами чисто и просто за… тъпчене с „мъртва храна”! Хората непрекъснато бързат, изнервени са и непрекъснато ангажирани с нещо. И нямат възможност да посветят една малка част от енергията си на това да следват някакви здравословни принципи, които само объркват ежедневието им…

Знаете ли,че в хранителната индустрия съществуват над 5000 химични вещества, предназначени за подобряване на вкуса, външния вид и годността на продуктите? И за повечето от тях е доказано, че водят до равитието на рак, сърдечно-съдови болести, астма, алергии, диабет и др.!

Освен че увреждат здравето, рафинираните и преработени храни и напитки водят до пристрастяване!  По-долу има кратък списък, който ви съветваме да носите у себе си. Препрочитайте го всеки път, когато се изкушите да си хапнете малко „химия”!

Преработените и рафинирани храни не хранят тялото ви. Те просто го пълнят и ви карат да се пристрастявате към тях.

Известно е, че много от организациите, работещи уж в полза на човешкото здраве и благоденствие, са нищо повече от търговски дружества. При хранително-вкусовата промишелност е същото!

  • Изкуствената храна непрекъснато ви държи незаситени. И още нещо: вие искате още и още от тази храна. Ето защо печалбите на тази индустрия са в огромни размери! Вие обожавате тази храна! Тя има още милиони почитатели!
  • Изкуствената храна не съдържа нищо ценно – всички основни хранителни вещества, като витамини, минерали, пресни масла и фитохимикали са отстранени в процеса на преработка.
  • Съставът на изкуствените продукти целенасочено е създаден така, че мозъкът да се пристрастява.
  •  Редовната консумация на изкуствени храни неимоверно усилва усещането за глад.

Запомнете: ненаситният глад много често означава, че тялото страда от сериозен недостиг на определени вещества! В тези моменти то няма нужда от още химия!

Коя е тайната на много от компаниите в хранителната индустрия? Колкото по-малко полезни вещества съдържа храната, толкова по-желана е тя от потребителите!

Прочетете още: 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top