Search
Филтрирай по...

Вижте как ще се подобри здравето ви, ако ядете по 5 ореха дневно!

ОрехиСпоред скорошни изследвания, консумацията 5 ореха дневно, значително намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.

Авторите на изследването открили, че само 4 часа след изяждането на орехите, нивата на холестерола намаляват, а еластичността на кръвоносните съдове се подобрява. Това от своя страна, допринася за правилното кръвооросяване на мозъка, крайниците и всички тъкани, което е в основата на здравето и жизнеността.

Омега-3

Ръководителят на изследването, Д-р Пени Крис Етертън от Университета на Пенсилвания уверява, че само няколко дни са достатъчни, за да настъпят значителни подобрения във функционирането на сърдечносъдовата система.

Резултатите от експеримента сочат, че орехите въздействат по уникален начин върху ендотелните клетки, разположени по вътрешната повърхност на кръвоносните съдове. А гъвкавостта и еластичността на кръвоносните съдове, зависи именно от ендотелните клетки.

Както знаем, орехите са едни от най-здравословните храни. Те са богат източник на омега-3 мастни киселини. Освен за мозъка и нервната система, тези чудни и лесно достъпни ядки, са полезни и за кожата – допринасят за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата, и й придават здравина и блясък.

Редовната консумация на орехи е силно препоръчителна и в случаите на констипация (запек), наднормено тегло и ненаситен апетит, отслабен имунитет и др.

Ревита ви препоръчва:

Черен орех (шушулка) 500 mg

Прочетете още за:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top