×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Рискът да получите възпаление е много по-висок, ако сте с наднормено теглоРискът да получите възпаление е много по-висок, ако сте с наднормено тегло

Скорошно мащабно проучване на екип от Pennington Biomedical Research Center в Батън Руж, Луизиана показа, че мъжете със затлъстяване са изложени на много по-голям риск от възпалителни процеси, отколкото онези с нормално тегло.

Учените твърдят, че наднорменото тегло и затлъстяването провокират процеси, които водят до повишение на възпалителните маркери, както и до развитие на различни заболявания, включително коронарна болест на сърцето.

Въпреки факта, че възпалението играе ключова роля за развитието на сърдечносъдовите и някои други заболявания, все още не е съвсем ясно коя е конкретната причина за появата му.

Резултатите от друго изследване на специалисти от Fred Hutchinson Cancer Research Center в Сиатъл, Вашингтон са сходни с резултатите от проучването в Батън Руж. Учените от Сиатъл наблюдавали състоянието на жени в менопауза, изследвайки връзката между наднорменото тегло и възпалителните процеси.

Оказало се, че онези от дамите, чиито индекс на телесна маса (ИТМ) бил в нормални граници, съответно имали и по-ниски маркери на възпаление. Ръководителят на екипа – Проф. Ан Мактиърнън твърди, че може да има пряка връзка между възпалението и развитието на няколко вида рак.

Намаляването на телесното тегло води и до измерими спадове в нивата на възпалителните маркери, категорична е Мактиърнън.

Каква е връзката между автоимунното заболяване и възпалението

Автоимунните заболявания са следствие от реакция на имунната система, когато здравите клетки са атакувани поради факта, че са припознати като непознати антигени. Този имунен отговор предизвиква и възпалението.

Възпалителният процес е един от основните симптоми на автоимунното заболяване.

Безсънието, честите усещания за отпадналост и умора, както и болките в ставите и мускулната слабост също могат да бъдат част от симптоматиката на едно автоимунно заболяване.

Причините за появата на автоимунните заболявания са доста противоречиви и неясни. Според повечето твърдения, автоимунните заболявания зависят предимно от генетични фактори, а отключването им е провокирано от фактори от външната среда.

Сред най-разпространените автоимунни заболявания се нареждат множествена склероза, целиакия, ревматоиден артрит, диабет тип 1, лупус, злокачествена анемия, болестта на Адисън, болест на Крон, Базедова болест, псориазис, алергии, идопатична белодробна фиброза.

Автоимунните заболявания не могат да бъдат докрай излекувани, но съществуват медикаменти, с чиято помощ тези състояния да бъдат добре контролирани.

Основните групи лекарства, използвани за терапия при автоимунно заболяване биват имуносупресори, нестероидни противовъзпалителни средства, кортикостероиди.

За съжаление тези групи медикаменти предизвикват остри нежелани реакции и усложнения, но в повечето случаи пациентите не могат без тях.

Билки с противовъзпалително действие.

  • Дяволски нокът (Harpagophytum procumbens) – препоръчва се при артрит, висока температура, болки в мускулите и ставите. Има диуретично, противовъзпалително и аналгетично действие.

  • Исоп (Hyssop Hyssopus) – заедно с други билки, исоп се използва в лечението на някои белодробни заболявания и възпалителни процеси. Подходящ е за употреба именно през зимните месеци.

  • Джинджифил – притежава газогонно и стимулиращо имунната система действие. Ефектвно средство при констипация, колики, диспепсия и други стомашно-чревни проблеми, ревматоиден артрит. Според нови проучвания на специалисти от Мичиган, приемът на джинджифил значително намалява вероятността от развитие на рак на дебелото черво. Внимание: хроничното възпаление на дебелото черво, обикновено се свързва с по-високия риск от рак на дебелото черво.

  •  Куркума – тушира симптомите при артрит, болест на Алцхаймер и други възпалителни състояния.


Други начини за противодействие на възпаления процес

  • Рибено масло. Учени от University Center for Clinical and Translational Science в Охайо твърдят, че приемът на Омега-3 мастни киселини въздейства благопрятно както при наличие на възпаление, така и при тревожност.

  • Зелен чай. Изследователи от Института по женско здраве в Тексас установили, че редовната консумация на зелен чай подобрява здравето на костите и намалява интензитета на възпалението при жени в менопауза.


Първа част 

Втора част 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.