Search
Филтрирай по...

Какво липса във вашата диета?

Какво липса във вашата диета?Грипът върлува в почти цялата страна, чувствате се уморени и изнервени. Замисляли ли сте се дали някои основни витамини и минерали не липсват от вашата диета.

Калий. Ако е в достатъчно количество калият регулира кръвното налягане. Проучване в световен мащаб показва, че съвременният човек вече не получава достатъчно калий с храната си, а той е един от основните минерали в човешкото тяло. Калия отговаря за фертилността, правилната функция на мускулите и нервната система.

Магнезий. Ниските нива на магнезий могат да доведат до редица проблеми като високо кръвно налягане, опасност от остеопороза, диабет, мускулни крампи. Магнезият е важен минерал, който играе основна роля за здравето на сърцето, кръвното налягане и костите. Той се грижи и за предотвратяване на умората и стреса. При липсата на магнезий костната система става чуплива.

Витамин А. Има два вида Витамин А – ретинол и каротиноиди като бета-каротин. Ретинолът подпомага зрението като позволява на клетките на окото да се приспособяват към тъмнина. Освен това подобрява имунната система. Витамин А съдейства за правилното развитие и здравината на костната система, зъбите и венците.

Витамин Е. Това е един от основните и най-силни антиоксиданти. Той се грижи за поддържане на имунната система, кожата, справя се с мускулните болки и проблемите на сърцето. Витамин Е укрепва клетъчните мембрани и съединителната тъкан, помага за формирането на червените кръвни телца и допринася за нормалното кръвосъсирване.

Калций. Едва ли има човек, който да не знае, че калцият е минералът, който отговаря за здравината на костите. Но това не е всичко, той се грижи и за функцията на мускулите и сърдечния ритъм. Когато калцият е в достатъчно количество, той намалява кръвното налягане.

Витамин С. В по-големи количества Витамин С е едно от най-добрите средствата за укрепване на имунната система и борба с настинката през зимата. Той е и сред най-добрите антиоксиданти, които се справят успешно със свободните радикали.

Фибри. Те намаляват високия холестерол и се грижат за правилното функциониране на стомаха и червата. Вече има доказателства, че фибрите намаляват риска от болести като диабет и някои видове рак.

Ревита Ви препоръчва

Калий

Алайв мултивитамин, 1g

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Калций & магнезий, 250 mg

Коса & кожа, 600 mg

Копър (семена), 480 mg

Вижън, 448 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Корал калций, 805 mg

Витамин С & шипка, 500 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Витамин С & биофлавони, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top