Search
Филтрирай по...

Защо пробиотиците са ефективни срещу акне?

пробиотици, акнеПрез последните няколко години науката доказа, че ползата от пробиотиците не се ограничава единствено до здравето на храносмилателната система.

 

Едва ли има човек, който да не е чувал за основното действие на пробиотиците: те увеличават количеството на добри бактерии в червата и храносмилателния тракт. Тези „добри бактерии” оптимизират разграждането и абсорбцията на хранителните вещества, и подсилват имунитета.

 

Какво общо има всичко това с кожата? Много просто – дисбалансът между „добрите” и „лошите” бактерии, води до възникване на хронично възпаление в тялото. Хроничното възпаление е процес, който може да предизвика не само акне, но и подуване на корема, умора, стрес, болки в ставите, диабет и др.

 

Балансът на бактериите е от критично важно значение за доброто храносмилане. Когато храносмилателната система не работи правилно, организмът не е в състояние да усвоява полезните вещества. В същото време той трупа токсини, от които не може да се освободи. Всичко това „избива” върху кожата.

 

Чувствате ли се често уморени, стресирани и изнервени? Коремът ви почти непрекъснато ли е подут? Имате ли акне? Ако отговорът на всички въпроси е ДА, вие най-вероятно страдате от дисбаланс между „добри” и „лоши” бактерии.

 

Пробиотиците в битката с акнето

 

Пробиотичните добавки могат да бъдат супер ефикасни в лечението на акне, но е необхдимо да се въоръжите с повечко търпение. Данните показват, че периодът, нужен за да се видят първите резултати е от 3 до 6 седмици.

Колкото и далечна да ви се струва връзката между червата и кожата, тя съществува. Възпалението в червата може да доведе и до възпаление на кожата, което може да се прояви като акне, псориазис, екзема, дерматит или други кожни заболявания.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top