Search
Филтрирай по...

Портокалите – закуска с по-малко от 100 калории

Здравословното хранене не е толкова трудно, колкото изглежда. Междинните закуски обикновено са източник на много калории. Справянето с този проблем е много лесно, когато откриете нискокалорична закуска, която може да бъде едновременно вкусна и засищаща.

До момента повечето от нас са разчитали на пакетирани храни в разфасовки по 100 калории като бисквити и чипс. Някои хора казват, че като имате под ръка подобен пакет закуска с определен брой калории, може лесно да следите диетата си и да предотвратите прекомерния прием на храна. За съжаление тези бързи закуски не са добър хранителен избор и ако цената е решаваща, тези пакетирани храни може да ви разочароват. Решението – опитайте алтернативата, наречена портокал. Всеки плод съдържа около 80 калории, което прави портокалите идеалната здравословна междинна закуска. Поради съдържанието им на пектин, уникален вид хранителни фибри, които подпомагат контролирането на апетита, хората, които консумират портокали, се хранят по-малко на следващото хранене в сравнение с тези, които ядат висококалорични храни като чипс, десерти, бонбони.

Ето още няколко причини защо трябва да направите портокалите или другите цитрусови плодове ваша предпочитана закуска:

 

  • Една шепа солети имат същия брой калории като два цели портокала, но портокалите ще запазят за по-дълго чувството за ситост, което прави свежите цитрусови плодове един ефективен метод за намаляване на теглото

 

  • Приемът на портокал заедно със закуската вместо бутилиран сок спестява 30 калории за едно хранене и доставя фибри, за които изследванията сочат, че намаляват апетита и потискат глада за почти 4 часа.

 

  • Изборът на един портокал за междинна закуска вместо порция чипс или бисквити може да ви спести 200 калории дневно, което за една година води до намаляване на теглото с 10 килограма!

 

  • Времето, отделено за белене кората на цитрусовия плод и наслаждаване на аромата му, може да спре навика за механично хапване и да ви даде по-удовлетворяващо усещане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top