Search
Филтрирай по...

Масло от свързана линоленова киселина (CLA)

Свързаната линоленова киселина (CLA) представлява комбинация от леко променена форма на есенциалната линоленова киселина и от омега-6 есенциалната мастна киселина, които тялото не може да синтезира.

Чрез храната средностатистическият американец си набавя по-малко от 1 грам свързана линоленова киселина дневно. Мазните меса като телешка кайма, агнешко месо и пълномаслени млечни продукти имат най-високото съдържание на CLA. Тялото не може да синтезира CLA, така че тя може да се набави само с храната.

Маслото от свързана линоленова киселина е естествена трансмастна киселина. Свързаната линоленова киселина също е естествено съществуваща смес от позиционни и геометрични изомери на линоленовата киселина свързани с двойни връзки. Специфично за свързаната линоленова киселина е че тя има двойно ненаситена дълга верига (C18). Тъй като това е свързана система,  много учени смятат, че CLA е по-полезна за прием от човека.

Ползи от свързаната линоленова киселина

Добавките с CLA или мазнините, съдържащи CLA, като цяло представляват смес от различни изомери, които имат различна форма, функция и преимущества. Някои проучвания върху влиянието на CLA при хората са показали намалено количество на мазнини в тялото, промени в общото количество на липиди в кръвния серум и понижени нива на глюкоза в тялото.

Ревита ви препоръчва:

Тоналин XS-CLA, 1 000 mg, 45 капсули

Тоналин XS-CLA, 1 000 mg, 90 капсули

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top