×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Пектинът се среща в клетъчните стени на растенията и играе ролята на цимент в клетките на растенията, което придава твърдост на растенията. Корите на цитрусовите плодове като лимони и портокали, са едни от най-богатите източници на пектин. Пектинът е изграден от вискозни фибри и въглехидрати.

Първоначално пектинът бил изолиран и използван за производството на сладка и мармалади. След това се появили фабрики, които извличали пектин отначало от остатъците от изсушени ябълки, а след това от корите на цитрусовите плодове. Пектиновата индустрия се разпространила от САЩ към Европа и Мексико. Обикновено пектинът се продавал под формата на течен екстракт. Сега често се предлага под формата на прах, което го прави по-лесен за съхранение.

Ползи за здравето от пектина

Пектинът от цитрусови плодове обикновено се използва в храните като желиращ агент. Освен това цитрусовият пектин се използва в хранителните добавки като източник на разтворими фибри.

Тъй като пектинът увеличава количеството и вискозитета на изпражненията, той помага за поддържане на редовното ходене по голяма нужда.

Пектинът е известен и с омекотяващото си действие, което означава, че той образува гладък слой върху лигавичните мембрани, като гърлото. Пектинът се счита за естествен лек при разстроен стомах.

Пектинът увеличава вискозитета на чревния тракт, като по този начин помага при намалена абсорбция на холестерол от жлъчката и храната.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.