Search
Филтрирай по...

(Не всяка) канела може да регулира нивата на кръвна захар!

канела

 

 

Когато става дума за неволи с кръвната захар, важно е да се уточни и точно в коя своя форма канелата е най-силна и ефикасна. Ричард Андерсън, един от изследователите с огромни заслуги за откриването на силата на тази подправка в борбата с кръвната захар, разяснява под кои свои форми тя е най-силна, защо и как да я използваме за максимален ефект.

 

На базата на свои задълбочени проучвания, Андерсън смята че Cinnulin PF, водно-разтворим екстракт от Cinnamomum Burmanii, патентован със запазени права, е най-доброто, което може да се намери на пазара на хранителните добавки. В приложения процес на преработка са извлечени най-полезните вещества, като същевременно са изолирани  и филтрирани потенциални токсини, които могат да се намерят в растението. Да, именно токсини.

 

Канелата не е само ароматен прашец върху капучиното или върху овесените ядки. В цейлонската канела например може да се съдържат много малки количества от веществото кумарин, който е забранен за вътрешна употреба, тъй като в малки дози може да нанесе смущения във функциите на черния дроб, а в по-големи – непоправими поражения на кръвта и лимфата.  Това е и единственият стандартизиран екстракт за момента, с двойно свързани полимери от тип А, доказали в многобройни клинични изследвания благотворното си въздействие върху организма.

 

Андерсън посвещава десетилетия от живота си в изучаване на канелата. Той разказва как заедно с колегите от екипа си са открили силата на подправката и въздействието й върху инсулина. Това става до голяма степен случайно, докато те провеждат тестове за нещо друго, използвайки ябълков пай с канела като част от експериментална диета. Именно тогава екипът изследователи е впечатлен от въздействието на диетата върху кръвната захар, за което впоследствие „виновник“ се оказва ароматната подправка.

 

Ако сте решили да приемате канела под формата на хранителна добавка…

 

Всички потребители на хранителни добавки търсят продукти, които да са едновременно безопасни и ефективни. В разглеждания случай, както и в много други, често се случва полезните свойства да се дължат на  много малка част от използваното вещество. Много хранителни добавки наистина съдържат съставките, изписани на опаковката им, без обаче при процеса на извличането им да се спазват стриктно процедурите, с които да бъдат изолирани наистина важните съставки. Именно на това наблягат сериозните производители – есенцията е в детайлите.

 

Revita Ви препоръчва два изключителни продукта на американските брандове Enzymatic Therapy и Nature’s Way.

 

Комплекс от канела, хром и биотин на Enzymatic Therapy, USA –натурална комбинация, предназначена за хора в диабет или преддиабетно състояние. Продуктът е част от специалната серия за пациенти с диабет – Alpha Betic.

 

Канела на Nature’sWay, USA – продукт, предназначен за хора с диабет или преддиабетно състояние. Съдържа стандартизиран воден екстракт от кората на канела, стандартизиран до 8% флавоноиди. Вегетариански капсули!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top