Search
Филтрирай по...

Зелен чай за по-пълни дами

Зелен чай за по-пълни дамиИма ли напитка, която да подмладява, да сваля килограми и да лекува? Ако чуете реклама по телевизията за подобно чудотворно питие, със сигурност ще се усъмните в неговата достоверност. Факт, обаче е, че зеленият чай е истински дар от боговете. Той се бори срещу рака и свободните радикали, подмладява и помага да свалите излишните килограми. Какво повече от това? Специалистите съветват да пиете между 2 и 4 чаши дневно или да приемате хранителни добавки от зелен чай и ще видите невероятния резултат съвсем скоро.

Зеленият чай и свободните радикали. Повечето експерти са на мнение, че свободните радикали са в основата на редица болести, а и на стареенето. Те навлизат в клетката и я унищожават. Свободните радикали са химически нестабилни и лесно се свързват с други съединения. Те атакуват най-близките до тях молекули и й отнемат електрон, като на свой ред самите те стават свободни радикали. След като веднъж този процес е започнат той не може да спре и така стават редица увреждания, които са необратими. Има проучвания, че в тялото ежедневно се произвеждат около 10 хиляди свободни радикала. Зеленият чай притежава способността да спре това лавинообразно възпроизвеждане на свободни радикали в организма. Той съдържа полифеноли, които прочистват свободните радикали от тялото. По този начин топлата напитка помага за подмладяването и спирането на процесите на стареене.

Зеленият чай и рака. Отново полифенолите в зеления чай са причина за намаляване риска от развитието на някои видове рак и дори за пълното изчезване на тумора. Американски изследователи са доказали, че капсули с полифеноли (равни на 12 чаши зелен чай) са намалили нивата на протеините, използвани от туморите на простатата, за да растат.

Зеленият чай и килограмите. Вече има редица доказателства, че зеленият чай помага за намаляване на теглото. Дамите, а и господата, които редовно пият зелен чай или вземат таблетки с полифеноли (основната съставка на зелен чай) могат да се сбогува с килограмите съвсем скоро. Някои холивудски актьори разчитат само на зелен чай, за да се поддържат във форма. Това се дължи на факта, че тялото засилва метаболитните процеси и стимулира клетките да изгарят мазнините по-бързо.

Ревита Ви препоръчва

Зелен чай, 450 mg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top