×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
болести на сърцето, сърдечно-съдова система, заболявания сърцеКоензим Q10 е добре познат с участието си в два важни процеса в тялото – разграждането на глюкозата и мастните киселини до АТФ и мощното му антиоксидантно действие в клетките, инхибиращи липидната пероксидаза. Нивата на коензим Q10 намаляват с възрастта, което може да направи кожата по-податлива на увреждане от окислителния стрес.

Сърдечносъдови заболявания

  • ангина пекторис (стенокардия) – различни изследвания показват, че коензим Q10, приеман в количества 120-150мг дневно, може да окаже благотворно влияние при това състояние

  • конгестивна сърдечна недостатъчност – много учени смятат, че точно недостигът на коензим Q10 е причината за това състояние. Изследванията показват значително подобрение при някои от важните показатели на сърцето след приема на коензим Q10.

  • високо кръвно налягане – приемът на 50 мг коензим Q10, 2 пъти дневно понижава кръвното налягане. Коензим Q10 се използва успешно и за лечение при диабетици с високо кръвно налягане.


Болест на Паркинсон

Проведено е рандомизирано, плацебо-контролирано, двойно сляпо изследване при 80 пациента в ранна фаза на болест на Паркинсон. Те приемали плацебо или коензим Q10 в дози от 300, 600 и 1200 мг дневно в продължение на 16 месеца. Резултатите показали, че при всички пациенти, приемали коензим Q10, имало подобрение в показателите на болестта, като дозата имала значение. Разликата в показателите при плацебо групата и групата, приемала 1200 мг коензим Q10 били най-значими.

Диабет

Изследванията показват, че някои от пациентите с диабет, които контролират състоянието си чрез диета и прием на лекарства, страдат от недостиг на коензим Q10. Такъв недостиг в панкреаса може да навреди на  метаболизма на енергия и биосинтеза на инсулин. Други изследвания показват, че коензим Q10 предпазва от аритмия при диабетиците.

Физическа активност

Като се има предвид ролята му при синтеза на АТФ, не е учудващо, че допълнителният прием на коензим Q10 подпомага физическата активност. При двойно-сляпо изследване на 25 от най-добрите скиори, те приемали по 90 мг коензим Q10 дневно. Резултатите показали, че всички показатели за физическата активност са се повишили значително.

Коензим Q10 може да съществува в 3 форми според степента си на окисление: убиквинол (напълно редуцирана форма), семиквинол (междинна форма) и убиквинон (напълно окислена форма). Повечето продукти на пазара предлагат окислената форма – убиквинон. Фактите, обаче, показват, че всички полезни за човешкия организъм качества се съдържат в редуцираната форма – убиквинол. При приема на убиквинон, той първо трябва да бъде превърнат в убиквинол в организма, преди да бъде използван. Различни изследвания върху убиквинола показват, че той е особено полезен при:

  • синдром на Даун – при децата, страдащи от това заболяване, се наблюдават понижени нива на убиквинол. Допълнителният му прием намалява окислителния стрес и нивата му достигат нормалните си стойности след 3 месеца прием на добавки с него.

  • понижено качество на живота – проведено било изследване със здрави възрастни хора, които приемали по 100 мг убиквинол в продължение на 6 месеца. Резултатите показали значително повишаване на жизнеността и менталното здраве на хората.

  • конгестивна сърдечна недостатъчност – пациенти с 4-та степен на това заболяване (пациентите са приковани на легло или инвалиден стол) приемали по 580 мг убиквинол дневно. Резултатите показали подобряване състоянието на пациентите до 2-ра, при някои дори до 1-ва степен. Ежедневните дейности вече не били непосилни за тях.


Оказва се, че храната не е най-пълноценният източник на коензим Q10. Той се съдържа в млечните продукти, яйцата, рибата и зеленчуците, но те не повишават особено нивата му в кръвната плазма. Значително повишаване на нивата на коензим Q10 се постига единствено чрез хранителните добавки. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.