Search
Филтрирай по...

Самбукус – най-продаваният продукт с екстракт от черен бъз в света!

От векове черният бъз се прилага в качеството на народно терапевтично средство. С лечебна цел се използват всички части на растението, но най-широко приложение в народната медицина намират сочните му плодове.

Плодовете на черния бъз съдържат витамин C, токоферол, каротин, монозахариди (глюкоза и фруктоза), органични киселини (ябълчена, винена, оцетна, валерианова) и дъбилни вещества. Тъмнолилавият им цвят се дължи на високото съдържание на алкалоида самбуцин, който притежава способността да укрепва стените на капилярите (така наречената Р-витаминна активност). Плодовете на черния бъз се използват при хепатит, стомашно-чревни заболявания, запек, хемороиди и варикозно разширени вени. Те притежават кръвоочистително и леко слабително действие, укрепват имунната система и облекчават възпалителните процеси в организма.

Черният бъз регулира обмяната на веществата и действа превантивно срещу така наречените „зимни болести”. Прилага се за лечение на простудни заболявания, ангина, грип, хроничен бронхит, бронхиектазии, пневмонии, кашлица и туберкулоза. Растението се използва още в терапията на подагра, артрит, ревматизъм, бъбречни и чернодробни заболявания. Притежава противоракови свойства и се препоръчва при болести на кръвотворната и лимфната тъкан (левкоза, лимфогрануломатоза).

Най-продаваният продукт с екстракт от черен бъз в света е Самбукус на американската компания Natures Way. Самбукус е 100% натурална хранителна добавка със стандартизиран екстракт, извлечен от култивиран черен бъз. Самбукус е биосертифициран, клинично тестван продукт с висока усвояемост. 100 mg Самбукус съдържат 6.4 g плодове на висококачествен черен бъз с гарантирано ниво BioActives®.

6 thoughts on “Самбукус – най-продаваният продукт с екстракт от черен бъз в света!”

 1. Миглена Пеева

  Здравейте може ли да давам от продукта Сиропът самбукус , който е за възрастни на дъщеря ми , която е на 3 години и 10 месеца?
  Благодаря Ви.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   За деца е предвиден специален продукт Самбукус за Деца /Оргáник/ сироп 120 ml.В сиропа за възрастни съдържанието на активното вещество е неподходящо за 3 годишно дете и не може да се дозира точно.

 2. Светла петкова

  Какво бихте препоръчали за засилване на имунната система и по-спе циално за периодично повтарящи се херпеси? Сиропът самбукус или нещо друго? Ниацин?

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg – вътрешно и локално. Л-лизин.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 3. Имаме си перфектен роден бъз, като сироп от него се приготвя изключително лесно. Но хак ни е
  да дойдат американците да ни кажат колко е ценен бъзовия сироп

  1. Ревита

   Здравейте, Илко!

   Всъщност не става дума за българско и американско. Нямаме нищо против приготвянето на сироп от черен бъз в домашни условия, но това, вероятно знаете, носи и своите рискове: плодовете да са израстнали в замърсена околна среда (примерно около шосе) и плодчетата да са замърсени с отровни вещества, тежки метали и пр. Ако в сиропа попадне загнил плод – той е опасен за здравето. Някои изследователи смятат, че появата даже на неголеми участъци с гниене провокират разпространение на отровни микотоксини из целия плод. Тези вещества могат да предизвикат рак или да навредят на черния дроб, сърцето, кожата и бъбреците. Продуктите с черен бъз, които Ревита предлага, са с нужните сертификати за произход, те гарантират, че черният бъз е натурален био произход , екологично чист и без странични ефекти.

   Поздрави,
   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top