Search
Филтрирай по...

Яж цвекло, за да поумнееш

Всеки мечтае да е по-красив, по-умен, по-желан. Как обаче да стане това? Нови проучвания на американски учени показват, че сокът от червено цвекло ще подобри мозъчната ви дейност. “Резултатите са категорични – цвеклото предпазва от развитието на деменция”, казва д-р Даниел Спаро, ръководител на изследователския проект.
“Досега се знаеше само, че сокът от червено цвекло понижава кръвното налягане, но новите проучвания са наистина изумителни”, допълва той. Оказва се, че вкусната напитка подобрява кръвния поток към мозъка и с това подпомага мозъчната дейност като забавя развитието на различни дегеративни заболявания.
Може да намерите червеното цвекло на пазара целогодишно. То е не само много полезно, вкусно, но и диетично (в 100 г се съдържат само 44 калории). Изключително богато е на калий, калций, фосфор, желязо, сяра и йод. Сокът от червено цвекло ускорява процесите на обмяна на веществата в организма. Доказано е, че помага при високо кръвно налягане и дори се справя успешно с някои ракови заболявания.
Учените съветват да приемате чаша сок от цвекло по 3-4 пъти седмично. Те са убедени, че това количество е напълно достатъчно, за да предпазите мозъка си от опасни дегеративни заболявания.Ревита Ви препоръчва:

Червено цвекло (корен), 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top