×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Алкална диета


Обикновено свързваме думата диета с определен хранителен режим за сваляне на телесна маса и влизане във форма. Но знаете ли, че понякога тя може да ни донесе не само естетически, но и здравословни ползи? Примерна диета с подобна функция е алкалната. Тя е все още слабо позната у нас, а и в много други страни, но пък си заслужава да бъде разгледана, а за много хора и практикувана.


Какво е алкална диета?

Тя е вид диета, тоест включва определени правила, порции, видове продукти, както и начина им на приготвяне и съчетаване в ежедневното ни меню. Алкална е, защото в основата й е заложена идеята киселинните храни да бъдат заменени с алкални. Чрез това заместване се постига не само красива, но и здравословна форма, а и дори се подобряват функциите на редица органи в човешкото тяло. По-конкретно, този хранителен режим подобрява дейността на сърдечния мускул, съдейства за контролирането на диабетните състояния, намалява симптомите на артритни заболявания (болки в ставите и скованост), може да подпомогне терапията при някои кожни проблеми – например псориазис – а по мнения на онколози дори и да ви предпази от рак.


Същност и цели на алкалната диета

Концепцията на този хранителен режим се базира на факта, че високата киселинност на урината е знак за здравословен проблем. Ето защо той проповядва изключване на силно киселинни храни. По този начин алкалната диета се превръща в нещо повече от метод за отслабване. Всъщност, с нея се намалява риска от редица заболявания, когато пациентите са предразположени към тях. На практика, когато се намалят киселинните храни, се повишава алкалността в организма. Това води до неговото балансиране и възстановяване.


Примерно меню

За да практикувате алкална диета не е нужно да броите калории или да тренирате, макар че движението винаги е добре дошло без значение дали килограмите ви са в норма или имате нужда от стягане на тялото. В интернет можете да намерите и таблица с всички непозволени храни, както и такава с позволените. Накратко в този режим се набляга на следните продукти:

  • зеленчуци: броколи, карфиол, цвекло, зеле, лук, чушки, спанак, маруля, гъби, целина и краставици;

  • плодове: горски плодове и горски плодове;

  • ядки: бадеми и орехи;

  • основни храни: хляб, месо и риба,както и повечето млечни видове.

Важно за този хранителен режим е да се спазват общо три фази. През първата фаза забранените храни се намаляват като количество. През втората фаза се изключват постоянно. През третата фаза можете да намалите обема на консумираните позволени храни, за да стигнете до калориен дефицит и така да свалите от телесната си маса.   

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.