×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Високо кръвно

По данни на СЗО към 2010-та година средно на годишна база умират повече от 7 милиона и 600 хиляди души в следствие на високо артериално налягане. Причините за фатален край са безброй, тъй като това състояние може да доведе до редица усложнения. Контролът върху хипертонията и навременните мерки за сваляне на високо кръвно са от водещо значение всички тези пациенти в риск не просто да водят нормален начин на живот, но и да се радват на стабилно здраве. За щастие съществуват редица средства за хипертония – както под формата на лекарства във вашата аптека, така и като представители на лечебните билкови екстракти в модерната фитотерапия.


Добавки и натурални препарати за сваляне на високо кръвно

В индустрията за хранителни добавки ще попаднете не на един или два типа хапчета, предназначени за хипертоници. Имайте на предвид, че в повечето случаи те не могат да осигурят скоростно сваляне на високото артериално налягане, така че при чести кризи е добре да имате под ръка таблетки за спешни случаи. От друга страна, билковите добавки и натурални средства са чудесен метод за контрол на заболяването хипертония, както и за редуциране на неговите симптоми и риска от усложнения. Регулярната им употреба на практика ще намали и случаите, в които ще посягате към вашите синтетични лекарства за сваляне на артериалното налягане:

  • Канела. Тя се препоръчва не само защото понижава по естествен път артериалното кръвно налягане, но и защото редуцира нивата на кръвната захар. Тук е важно да отбележим, че хипертонията и диабетът са пряко свързани състояния. Често едното води до другото.
  • Джинджифил. Въпреки че главно се свързва със свойството си да стимулира имунните Т-клетки, той представлява и отлично натурално средство за контрол на артериалното налягане. Причината е, че растението отпуска мускулатурата и кръвоносните съдове.
  • Глог. Тази почитана в началото само в Китай, а днес по цял свят билка не просто се препоръчва за сваляне на високо кръвно, но и за общо укрепване на цялата сърдечно-съдова система;

  • Лавандула. Растението има успокояващо действие, а много често до нужда от сваляне на високо кръвно се стига в следствие на силна възбудимост, стрес и напрежение;

  • Котешки нокът. Подобно на лавандулата и тази билка действа едновременно и на сърдечно-съдовата, и на нервната система. В изследванията се споменава, че растението действа блокиращо върху калциевите канали и по този начин действа понижаващо върху артериалното налягане.


Диета за контрол на артериалното налягане

Едва ли има хипертоник, който да не е бил строго инструктиран от лекуващия си лекар, че трябва да внимава какво яде. В действителност, типът диета е от основополагащо значение за хора с тази диагноза. Има не малко храни, които подпомагат бързото сваляне на високо кръвно и които могат да послужат за контрол над хипертонията. Ето какво да включите в диетата си, ако страдате от този здравословен проблем:

  • подправки: босилек, чесън, естрагон, черен пипер и риган;

  • листни зеленчуци за салата: резене, спанак, маруля и други в суров вид;

  • продукти за основни хранения: основно се препоръчват храни, богати на калий (диня, картофи, домати, портокал, бадеми, соя и диня), на калций (всички видове млечни продукти и нахут), омега-3 мастни киселини (риба като тон, сьомга, селда и други).

Към гореспоменатите добавки и хранителни продукти за вътрешен прием, специалистите препоръчват и физическа активност, както и намаляване на стреса в ежедневието. Взети заедно всички тези мерки ще ви помогнат да поставите контрол върху хипертонията, вместо всеки път да пиете лекарства за сваляне на високо кръвно. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.