
Много жени, (а и мъже) отказват да консумират картофи, защото са високо калорични и не се вписват в диетата им. Всъщност обаче картофите могат да се окажат много полезни. Американски изследователи установили, че редовната консумация на картофи (най-добре червени) води до
намаляване на кръвното налягане без това да оказва влияние върху теглото. „Добрата новина е, че хората консумират все повече картофи. Те (най-вече червените) са богати на антиоксидантни съединения”, казва ръководителят на проучването д-р Джо Винсън. „Не бива да се тревожите за килограмите, не картофите са причината за наддаване на тегло. Всеизвестен факт е, че в Корея дори лилавият сорт картофи се използва за отслабване”, допълва той. Изследователят и колегите му са подложили на редица тестове 18 доброволци, с наднормено тегло и високо кръвно налягане. В продължение на 4 седмици те трябвало да консумират повече картофи от обичайното. 4 седмици след това режимът им на хранене се променил и картофите били забранени. Докато траели тестовете изследователите постоянно отчитали промените в кръвното налягане, килограмите и другите здравни показатели на доброволците. Оказало се, че картофите драстично намаляват стойностите на кръвното налягане без да се отразят на килограмите.
Ревита Ви препоръчва
Джинджифил (корен), 550 mg
Чесън (луковица), 580 mg
Чесън & магданоз, 545 mg
Гарлицин, 350 mg
Гарлицин HC, 400 mg
Гарлицин имун съпорт, 400 mg
Здраво сърце, 600 mg
Здраво сърце плюс, 1000 mg
Ситринол, 150 mg
Ситринол и фитостероли, 255 мg
Канела, 400 mg
Келп (кафяви водорасли), 660 mg
Здраво сърце, 600 mg
Здраво сърце плюс, 1000 mg
Коментари (0)
Нов коментар