×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Пчелен мед


Историята на меда е стара колкото света – тази удивителна, суперфункционална храна е съпътствала човека от дълбока древност. Дарявала го е със здраве, красота и дълголетие в добри и лоши времена, подкрепяла го е в глад и болести, радвала го е с неповторимия си аромат, осигурявайки му неизменната лъжичка сладост.

 

Медоносенето – една съвършена система

Представете си – на Земята има над 250 000 вида растения, а пчелите с тяхната съвършена организация на кошера успяват не само да ги опрашат, да се погрижат за оцеляване на колонията си, но и да ни осигурят прекрасен вкусен мед, трикратно надвишаващ собствените им нужди. Медоносенето е и цяло изкуство: когато пчелите се върнат в кошера с цветен прашец, те изпълняват красив танц, за да уведомят останалата част от кошера къде се намират най-добрите цветове. За да направят един килограм мед, пчелите ще трябва да посетят два милиона цветя и да прелетят приблизително 80 000 км.

 

Митът за свещената пчела

Образът на пчелата има свещен статут в много култури: тя е не само символ на плодородието, но и олицетворение на материализацията на душата - според Платон душите на праведниците се превръщали именно в пчели. Пчелата в Египет е била асоциирана с върховната власт на фараона, символ е на „медните“ Индра, Вишну и Кришна, а в „Атхарваведа“ духовното познание се свързва с производството на мед. Да не забравяме и библейското описание на Обетованата земя, в която тече „мляко и мед“…според мита пчелата се е родила именно от сълзата, проронена от разпнатия Христос.

 

Вечният мед

Медът е храна като никоя друга с огромна добавена стойност – радост за вкусовите рецептори, докосване до истинската и неподправена същност на природата. И на практика е вечен - никога не се разваля поради ниското си съдържание на влага и висока киселинност. Дори медът, който е на няколко хиляди години, все още е годен за консумация.

 

Нашата мисия – най-добрият мед от всички краища на света

Тъй като нашата мисия е да доставяме на клиентите си здраве чрез най-добрите и качествени природни продукти, решихме, че предлагането на различни видове мед от почти всички краища на света може да се превърне не само в покана за здраве, но и в кулинарно удоволствие.

Монофлорен или цветен, захаросан или с течна консистенция, светъл, златисто-кехлибарен,  червеникав или тъмен, опияняващо сладък или леко горчив или със солени нотки – медовете в revita.bg са истинско пътешествие за сетивата, изкушение за любителите на традиционни видове, както и на истинските гурме находки и екзотични сортове.

Много от медовете ни са допълнително обогатени с полезни съставки като червени боровинки, алое вера, етерични масла, жизненоважни минерали, полезни билки. Да не забравяме и другите съкровища на кошера – пчелно млечице, прополис, пчелен прашец. Работим с най-добрите производители, чиито продукти са с гарантирано качество и са преминали през стриктен лабораторен контрол.

 

Какво ви предлагаме

Истинско околосветско пътешествие в света на меда: натурален български пчелен мед, мед от континентална Гърция и остров Крит, Италия, Франция, Испания, Румъния, Португалия, Германия, Турция – от Средиземноморието до  приказните Апенини, Алпите, Пиринеите, планината Юра, атлантическото крайбрежие, горите на Кантал, тучната Дордония. За да придадем щипка екзотика на това пътешествие, включихме медове от Нова Зеландия и Австралия, Мексико, Куба, Мадагаскар, Бразилия, Чили (Патагония), Нова Каледония, джунглите на остров Тасмания. 

Вероятно се опитвали планински, горски, ливаден мед, мед от липа, мащерка, люцерна, детелина, акация, но какво ще кажете за мед от ядливи кестени, глухарче, алпийска роза, елда, хедър мед, от портокалови цветчета, еквалипт, мед от кралска палма и мимоза, облепиха, ниаули, хинапово дърво или от цветовете на екзотичната дирка (кожено дърво)? Или медът от манука, сравняван по сила на действие с най-мощните антибиотици? Приемете това предизвикателство, за да се насладите на пъстра палитра от вкусове и аромати от цял свят.

 

Марките пчелни продукти, които към момента ще откриете при нас:

 

Защо медът е толкова полезен

  • Осигурява всичко необходимо на тялото

Поради своите антибактериални свойства медът помага при различни заболявания. Той е единствената известна храна, която съдържа всички необходими съставки за пълноценното функциониране на организма. Изобилства от витамини, минерали, ензими и антиоксиданти, за да даде на тялото достатъчно енергия.

  • Имуностимулант – подобрява устойчивостта на организма към болестотворни патогени.
  • Аналгетик – успокоява болката.
  • Спазмолитик – облекчава спазмите на гладката мускулатура на бронхите, кръвоносните съдове, храносмилателния канал, жлъчката и пикочните пътища.
  • Анксиолитик – подобрява състоянието при тревожност и действа като транквилант.
  • Антидепресант – подобрява настроението и улеснява заспиването.
  • Подобрява метаболизма и подпомага загубата на тегло.
  • Бактерицидно действие – действа срещу атаките на болестотворни патогени.
  • Подобрява храносмилането.
  • Отличен при кашлица, хрема, грип и настинка.
  • Антиневралгично – бори се с възпалението на тъканите, усещането за болка, възпалението на нервите и невралгията.
  • Антихистерик – облекчава стреса, умората и умственото изтощение.
  • Пречистващо- детоксикира тялото от натрупани токсини.
  • Вазопротективно – повишава венозния тонус и подобрява състоянието на вените.
  • Стимулиращо за паметта и мозъка.
  • Грижи се за естествената красота на кожата и косата.


Ползите от консумацията мед е трудно да бъдат обобщени, защото учените намират все нови и нови доказателства, че той е изключително полезна храна. А докато се чудите кой точно вид да изберете, не забравяйте какво ни казва един от най-прочутите любители на мед Мечо Пух – „колкото повече, толкова повече“. Или иначе казано: „има само едно нещо, което е по-хубаво от едно гърненце мед… и това са две гърненца с мед“.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.