×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.




Гъбата Шийтаке е медицинска гъба, взела името си от „ший” – кестен и „таке” – дърво, означаващо „гъба, която расте върху кестен”. В действителност тя расте и върху клен, габър и дъб. Гъбата е много вкусна и се отглежда за ядене и лечебни цели в Азия. В България тя се намира само в консервиран вид или във вид на добавки.

Шийтаке печели името си „императорска гъба”, защото в дълбока древност, по времето на императорската династията Мин, официално се превръща в гъба с лековити качества и средство за достигане до дълбоки старини. Всички набрани гъби отивали в императорския двор. Тогава гъбата не е била никак известна сред масовото общество.


Първият, който забелязва и изучава гъбата Шийтаке, е английският ботаник Майлс Джоузеф Бъркли. Той пръв представя лекарствените свойства на гъбата и й дава латинското име Lentinus edodes.

Как се отглежда Шийтаке с лекаствени свойства? Пробиват се малки дупки в дървени трупчета, пълнят се с мицел и се замазват с восък. Само след година реколтата е вече готова. Това се отнася за гъби с лечебни свойства. За гъби без такива свойства, спецификата на получаване е друга. Този метод гарантира изникването на гъби с голямо съдържание на Лентинан и други лечебни вещества.


Шийтаке лекува рак?

През 14в. китайският лекар Ру Вуи пише трактат за ползата от Шийтаке при лечение на тумори. В тях се споменават някои техники за направата на лековити отвари от гъбата Шийтаке. През 1969г. д-р Тетсуро Икекава от Университета Пурдуе изпробва отварата от Шийтаке върху раково болни мишки. Резултатът бил удивителен – 59% от мишките били излекувани, при 22% от тях туморите намалели или спрели да растат. Икекава отделил най-активната съставка на гъбата, която е била непозната дотогава – полизахарида бета-делта-глюкан. Той го нарекъл Лентинан от латинското му име Lentinus.


След откритието на д-р Икекава започванали редица изследвания в Япония, Китай, Индия, Сингапур, Виетнам и Южна Корея, които доказали Лентинана като официален противотуморен препарат. Признат е и като противораково средство от Министерствата на здравеопазването в изброените страни.


Какво е Лентинан?


Лентинанът е въглеводород, полизахарид, бета-делта-глюкан. Той активира противораковава имунна защита. Всеки от нас притежава своя собствена защита срещу ракови клетки, които се образуват непрекъснато, но организмът ни ги унищожава. Но понякога защитата ни отслабва и се появяват папиломи, миоми, аденоми, мастопатия и др.

Причините за тяхната поява са много – лоша храна, мръсни вода и въздух, стрес, радиация, травми и много други. Но защо имунната защита отслабва? Раковите клетки отделят вещества, които блокират лимфоцитите. Лимфоцитите въпреки че са в достатъчно количество не реагират и Лентинанът ги активизира. Той се доближава до лимфоцита, свързва се с рецепторите му и го активира, след което раковите клетки биват директно атакувани и убити.

През 1981г. М.Такихара от Университета в Кобе и К. Мори от Института за изследване на гъбите в Токио пишат статия „Противотуморни ефекти от гъбата Шийтаке”, провокирана от своите изследвания. Опитите се състояли в изследване на мишки, болни от рак, на които се давали два вида вирусоподобни частици – ВПЧ, сферични и нишковидни. ВПЧ са двойна верига РНК , която по своя строеж прилича на вирус. При мишките, приели ВПЧ от Шийтаке, туморите нараствали бавно и смъртността била 0% за 30 дни, докато при тези без ВПЧ смъртността е достигнала 60%. Двамата учени стигнали до извода, че причината за противотуморното действие е в рязкото повишаване на интерферон – алфа и бета. Тези два интерферона имат силно противотуморно действие. Те стимулират Т-лимфоцитите и макрофагите и прекратяват размножаването на раковите клетки.


Свойствата на гъбата Шийтаке не се изчерпват с изброените дотук. Като част от семейството на медицинските гъби, тя е изключителен природен източник на здраве и дълголетие. Приемът на добавки със съдържание на Шийтаке гарантира мощна имунна защита и поддържане на цялостния тонус на организма. За да прекараме живота си пълноценно и без болести!  



Прочети още за Шийтаке:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.