×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Бета каротинът (провитамин А) е мощен антиоксидант подобно на витамин С и витамин Е. Той помага за неутрализирането на свободните радикали в тялото, молекули, които увреждат основата на клетъчната структура. Веществото е било изолирано от корени на морков в началото на 19-ти век и е наречено каротин. Познат е още като бета каротин, каротини или каротиноиди. Бета каротинът е само един от почти 600 различни каротиноиди, силно пигментирани, мастно разтворими вещества, които придават на растенията червен, оранжев или жълт цвят. Бета каротинът е провитамин на витамин А, което означава, че той се трансформира в активен витамин А в тялото. Това се случва в червата и в черния дроб. Витамин А, познат още като ретинол или ретинал, има ключова роля за здравето. Прекомерната употреба на витамин А може да бъде токсична. Бета каротинът не се превръща в ретинол достатъчно бързо при остра токсичност, по тази причина някои производители разчитат на бета каротина като източник на витамин А. Най-богатите източници на бета каротин са тъмните листни зеленчуци, морковите, доматите, пъпеша, сладките картофи, тиквата и броколите. Правилото е, че колкото по-интензивен е цветът на растението, толкова повече бета каротин съдържа. Бета каротинът има около 1/12 от мощността на чистия витамин А. Необходими са 12 микрограма бета каротин за осигуряване на еквивалента на 1 микрограм витамин А. Ползи за здравето от бета каротина Бета каротинът е предшественикът на витамин А и помага за протичането на същите процеси. Той се използва едновременно за превенция и лечение на дефицита на витамин А. Бета каротинът помага за предпазване на очите. Тялото използва бета каротина за производството на ретинол, съставка необходима за доброто зрение. Ниско-калоричното хранене, богато на плодове и зеленчуци (храни, които са бедни на мазнини и може да съдържат хранителни фибри, витамин А и витамин С) може да намалят появата на някои видове рак, болест свързана с много различни фактори.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.