Search
Филтрирай по...

Детоксикация

Ако сте изпробвали някакъв вид диета, вероятно са ви посъветватли да предприемете очистване на организма – т.нар. детоксикация. При детоксикацията организма се освобождава от излишните токсини и не им позволява да застрашават организма.

Защо е нужна детоксикация?

От самата дума „детоксикация” се подразбира наличието на някакви токсини. Токсините по принцип идват отвън – тежки метали във водата, изпарения от бои, пълна храна с консерванти и оцветители. Резултатът е еднозначен –всички системи в организма се задръстват и не могат да функционират правилно.

На помощ идва детоксикацията!

Програмата за детоксикация понякога включва месеци, а понякога само дни. За добра детоксикация включвайте по-често „живи” храни като плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. За детоксикация препоръчват и пиенето на повече вода и леки физически упражнения. Вегетарианството например е постоянния начин за детоксикация, понеже пресните храни са естествен детоксикатор.

Специалисти препоръчват детоксикацията на организма при всяка смяна на сезоните. Както всички знаем детоксикацията е особено полезна и след коледните и новогодишните празници, за да се освободим от излишните токсини.

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top