Search
Филтрирай по...

Цинк


Цинкът (Zn) обезпечава нормалното функциониране на процесите в организма и поддържа ензимната система и клетките. Той е съставна част на над двадесет и пет различни ензима, необходими за храносмилането и метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините, и се използва за производството на тестостерон, което го прави особено важен за организма на мъжете. Цинкът поддържа имунната система, а в съчетание с витамин А осигурява нормалния процес на адаптиране към тъмнината, когато очите се нагаждат към по-ниски нива на осветеност.

Дефицитът на цинк в тялото е виновен за ред заболявания, като диабет, аденом на простатата, катаракта, сърдечни болести, увреждания на мозъка и нервната система, язви, хранителни алергии, кожни болести. Признаците на евентуална недостатъчност на цинк включват загуба на коса, депресия, загуба на тегло, подуване, загуба на апетит, обриви и други кожни алергии.

Освен за поддържане на мъжката плодовитост, цинкът намира широко терапевтично приложение при предотвратяването на вирусни инфекции и за общо укрепване на имунната система. Освен това той подпомага възстановяването и зарастването на рани и подобрява издръжливостта при тежки физически натоварвания.

Богати на цинк са стридите, скаридите, херингата, скумрията, черното пилешко месо, яйцата, черният дроб, тиквените семки, слънчогледът, гъбите и зърнените култури.


Ревита
Ви препоръчва:

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Мореплаватели/ Имунна защита, 145 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Самбукус имун систем сироп, 120 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top