Search
Филтрирай по...

Канела се справя с диабета

Канела се справя с диабетаКанелата е добре позната на майсторите готвачи. Тя се използва не само в направата на вкусни сладкиши, но и на редица местни специалитети. Знаете ли обаче, че ароматната подправка може да намали кръвното налягане, да нормализира нивото на кръвната захар и да намали риска от появата на диабет тип 2. Това показва проучване на английски учени. В продължение на 12 седмици те давали хранителни добавки с канела на доброволци, както и плацебо на друга контролна група. Оказало се, че канелата има невероятно действие. Тя категорично намалява риска от появата на диабет и контролира нивото на кръвната захар и кръвното налягане.
Учените са убедени, че редовното вземане на екстракт от ароматната съставка може да предпази предразположените към диабет хора от страшната болест.
Статистиката сочи, че болните от диабет в Европейския съюз ще скочат до 26 млн. души през 2030 година. У нас днес те са около 500 000. България обаче е на 5-то място по наднормено тегло сред възрастните в Европа и на 6-то място сред децата. Затлъстяването е сред основните причини, провокиращи диабета.

Ревита Ви препоръчва
Канела, 400 mg
Блад шугар, 378 mg
Алфа-липоева киселина, 360 mg
Хром, 200 mcg
GTF хром, 200 mcg
Гимнема, 310 mg
Алое вера (сок от цели листа), 1 000 ml
Корейски женшен, 560 mg
Картофена палма (корен), 665 mg
Худия, 250 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top