×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Контролиране на диабет и кръвна захарКак ще реагирате, ако някой ви каже, че диабет тип 2 може да бъде излекуван? Или че значително можете да подобрите състоянието си, ако имате диабет тип 1? Да, това е напълно възможно и тук ще разберете как и защо. Ще научите коя е истинската причина за развитието на диабет, както и какво можете да направите по въпроса. Ще разберете как да се справите със заболяването си.

Щом четете това, вероятно сте един от хилядите хора, които страдат от диабет. На този проблем са посветени много статии, научна литература и други материали, така че информация по темата не липсва. Съществува само недостиг на качествена информация!

Някои неприятни истини за коварното заболяване

Нека изясним нещо – лекарите не са зли същества, облечени в бели престилки. Те не могат да излекуват вашия диабет, не защото не искат, а поради факта че повечето от тях подхождат изключително погрешно както към болестта, така и към съответните медикаменти.

Въпреки че редица здравни специалисти са петимни да обясняват как диабетът често е следствие на нецелесъобразен начин на живот, трябва да сте наясно, че вие нямате никаква вина за заболяването си.

И така, защо имате диабет и как да се отървете от него, четете тук!

Най-великите открития на 21 век относно диабета, за които дори лекуващият ви лекар няма никаква представа!

 

Отслабването и диетите не лекуват диабетОтслабването не лекува диабета

Ако сте диабетик, вероятно десетки пъти са ви казвали, че за да облекчите състоянието си, се налага да редуцирате телесното си тегло. Няколко килограма по-малко със сигурност ще ви се отразят добре, но това няма да повлияе заболяването ви. Изследванията показват, че определени храни могат да имат връзка с възникването на диабета, също както и обратното – могат да ускорят развитието му. Но не забравяйте тази важна подробност: калориите и килограмите сами по себе си нямат никаква връзка с диабета!

Диабет тип 2 НЕ Е доживотна присъда

Тъжно е, че що се отнася до диабета, докторите като цяло са скептични. Повечето от тях смятат, че диабетът не може да бъде излекуван, а само и единствено контролиран.

Само че според много изследвания от последното десетилетие, диабет тип 2 е напълно лечимо състояние! А причината, поради която много от хората цял живот „носят” диабета със себе си, се крие в неподходящото лечение. Тук имаме предвид някои лекарства, мъчителните диети, които бързо свалят, но и също толкова бързо качват килограми, и не на последно място – и невъзможните за следване програми с упражнения.

Огромна част от информацията за диабета, с която досега сте се запознали, може да се окаже некоректна...

Изглежда, че тенденциите в лечението на диабета и до ден днешен е неправилна. Пациентските и диабетни асоциации по света, също както и медицината като цяло, пропускат да дадат една много важна информация – че начинът на хранене може както да предизвика, така и да излекува диабета!

Стандартното лечение на диабет е неуспешно.

Вашият лекуващ лекар може и да твърди още, че съвременните, стандартно използвани срещу диабет медикаменти, дават много добри резултати и т.н. Тук обаче изниква въпросът:

Ако масово прилаганите лечения са толкова добри, защо тогава толкова много хора в България и по света, са болни от диабет?

За сравнение: Статистиката сочи, че всяка година в България от диабет умират повече от 8000 души. Освен това, диабетът е една от водещите причини за смъртност и във високо развитите европейски и други държави. В Америка около 25 млн от населението имат диабет – това означава почти 10%. Цели 79% от американците пък, са в преддиабетно състояние. В по-изостаналите държави диабетът е добил мащабите на истинска епидемия. Е, всичко това не звучи позитивно и говори само едно: напредъкът на медицината в лечението и познаването на диабета не е никак голям.

Диабетът като симптом и заболяване

Вярвате или не, но много хора, които нямат диабет, имат високи нива на кръвна захар. Как е възможно това?

Отговорът е, че всичко се свежда до една дума:

как действа възпалениетоВЪЗПАЛЕНИЕ

Да, прочели сте правилно – възпалението е главната причина за развитието на диабета!

Именно това възпаление провокира вашите клетки да игнорират инсулина – състоянието, известно като инсулинова резистентност. Това е възпалението, което причинява диабета. Същото възпаление, например, може да унищожи и панкреаса ви. За какво възпаление става въпрос, според вас? За хроничното, разбира се!

Хроничното възпаление като основна причина за много болестите на нашето време

По-прогресивните специалисти и учени вече са наясно, че хроничното възпаление може да бъде в основата на много болести на ендокринната, сърдечносъдовата, храносмилателната или дихателната системи. Много от хроничните заболявания са причинени именно от хроничното възпаление. То може да се прояви под стотици форми, без изобщо да предполагате за наличието му в организма си.

Възпалението бива два вида: остро и хронично. Накратко: острото възпаление протича като бърза реакция, развиваща се в продължение на часове, дни или месеци.

Когато обаче възпалителният отговор не може да се справи с увреждащия агент и тъканта да бъде възстановена, се развива възпаление, което се нарича хронично. Когато тялото ви не е в състояние да елиминира възпалителния отговор, той започва да уврежда здравите тъкани в тялото. За да можете да си представите опасността в пълния й облик, мислете си за хроничното възпаление като за запален огън във вашето тяло. Хроничното възпаление може да възникне в резултат на остро възпаление или да се развие самостоятелно. Продължителността му обикновено трае с години.

Наличието на хронично възпаление в организма може да доведе до сериозни заболявания и състояния, включително някои видове рак, ревматоиден артрит, атеросклероза, пародонтоза, сенна хрема и др.

Хроничното възпаление може да се задейства в резултат от стрес на клетъчно ниво, оксидативен стрес, неправилно функциониране на клетките и др. То е опасен процес, тъй като след задействането си, може да продължи да се развива с години, без изобщо да подозирате за съществуването му.

Никак не е чудно, че още през 2004 година основна тема в един от броевете на списание Time е именно хроничното възпаление, наречено „Тихият убиец”.

хранене и диабетКогато ежедневно консумирате неподходящи храни – дори онези, които считате за здравословни, „огънят” на възпалението се разразява все повече. Единственият начин да „потушите” този процес, е като се храните с противовъзпалителни храни и отстраните токсичните такива от менюто си. Само по този начин, можете да се справите с диабета!

Резултатите от много клинчини проучвания, включително и такива върху пациенти с диабет, потвърждават факта, че някои леки промени в начина на живот и в диетатата, могат да направят чудеса! Всяко едно действие може да благоприятства здравето ви или да ви разболее. Така например, всяка една храна, която избираме, всяко едно лекарство, което приемаме, градът, в който сме избрали да живеем, та дори и работата ни – всички тези фактори могат да причинят хроничен възпалителен процес. Знаейки това, преди да направим какъвто и да било избор, трябва да се запитаме – възпалителен или противовъзпалителен ефект би имал той.

Работите извънредно много през седмицата, непрекъснато сте под стрес, не спите достатъчно? Менюто ви включва много въглехидрати, зърнени храни и захар, малко полезни мазнини? Всеки ден си позволявате твърд алкохол или пък имате навика да пиете по няколко бири на вечер? Живеейки по този начин години наред, вие предизвиквате възпалителен процес или усложнявате вече съществуващия хроничен възпалителен процес.

И обратното. Приемате рибено масло, спите достатъчно, избягвате зърнените храни, не приемате глутен под никаква форма, не прекалявате със сладкото и почти не си го позволявате, успявате да запазите равновесие, въпреки стреса в живота си...? Добри навици като тези, съдействат за предотвратяване на евентуален възпалителен процес и изпълнявани дълъг период от време, са в състояние да потушат съществуващ такъв.

 

Примерен „противовъзпалителен” режим:

  • Стремете се към разнообразна храна.

  • Хранете се основно с пресни продукти.

  • Сведете до минимум или напълно изключете продуктите, които са преработени. Не се хранете в заведения за бързо хранене.

  • Не преяждайте.

  • Спазвайте баланса в храненето си – 40-50% въглехидрати, 30% мазнини, 20-30% протеин.

  • Хапвайте много сезонни плодове и зеленчуци.

  • Плодовете и зеленчуците, които консумирате, трябва да обхващат целия цветови спектър.

  • Редовно хапвайте зеленчуци от семейство Кръстоцветни (зеле и др.)

  • Включете някои соеви храни в диетата си.

  • Пийте не повече от 1 кафе на ден.

  • Поне няколко дни в седмицата консумирайте бял или зелен чай.

  • Откажете се от твърдия алкохол и пийте червено вино в умерени количества.

  • Приемайте рибено масло под формата на висококачествена хранителна добавка.

  • Приемайте Коензим Q10 (от 60 до 100 мг дневно).

  • Ако сте склонни към развитие на метаболитен синдром, приемайте алфа-липоева киселина от 100 до 400 мг дневно.

  • Ако не сте сигурни дали си набавяте така нужните витамини, минерали и антиоксиданти заедно с храната, снабдете се с добър мултивитаминен комплекс, специално създаден за диабетици.


 

Alpha Betic специална серия против диабетЗа контрол на диабета, здравните специалисти препоръчват серията Alpha Betic.

Alpha Betic предлага четири продукта, специално разработени за хората с диабет и в преддиабетно състояние. Те съдържат клинични дози хранителни вещества, които намаляват кръвната захар, ускоряват метаболизма и подсилват имунитета.

Alpha Betic мултивитамини с удължено енергизиращо действие – балансират витаминния и минералния състав в организма, който се нарушава в следствие на заболяването.

Alpha Betic Алфа Липоева киселина. Подпомага нервната система. Мощен антиоксидант!

Alpha Betic Омега-3 Рибено масло е незаменим за сърдечносъдовата система.

Alpha Betic Канела с хром и биотин. Поддържата нивата на кръвната захар в оптичмални граници!

За най-добри резултати, приемайте продуктите от серията Alpha Betic в комбинация. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.